Rīta Panorāma

Dzērienu iepakojumu depozīta sistēmai gads

Rīta Panorāma

Itālijā sagrauts nelegālās imigrācijas veicināšanas tīkls

ES neierobežos Ukrainas lauksaimniecības preču importu

ES neierobežos Ukrainas lauksaimniecības preču importu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pieaugošais lauksaimniecības preču imports no Krievijas karaspēka postītās Ukrainas radījušas problēmas Austrumeiropas valstu zemniekiem. Tomēr Eiropas Savienība (ES) pagaidām negrasās atjaunot atceltās nodevas.

Vācijas raidorganizācija "Deutsche Welle" ziņo, ka jautājumu šonedēļ skatīja bloka dalībvalstu atbildīgo ministru sanāksmē. Lauksaimniecības komisārs Janušs Vojcehovskis norādījis, ka kviešu imports no Ukrainas gada laikā desmitkāršojies līdz 2,8 miljoniem tonnu un dubultojies kukurūzas imports.

Īpaši liels – no 25 tūkstošiem tonnu līdz 1,8 miljoniem tonnu – bija saulespuķu sēklu importa pieaugums, un aktuāla ir arī aktīva gaļas produktu ievešana.

Ministri bijuši vienisprātis, ka jāveic pasākumi bloka līmenī un, iespējams, jāizstrādā pagaidu atbalsta shēma lauksaimniekiem no krīzes fonda. Nav izskanējuši priekšlikumi apturēt vai ierobežot importu no Ukrainas.

Tikmēr oficiālā Kijiva intensīvi meklē jaunus sadarbības partnerus visā pasaulē, neraugoties uz problēmām tā dēvētā Melnās jūras labības koridora darbībā, un saskaņoti sertifikāti par dzīvnieku izcelsmes produktu izvešanu vēl uz 12 valstīm.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma kopumā izdevies eksportēt 41,3 miljonus tonnu lauksaimniecības produktu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti