ES ministri spriedīs par Pasaules Tirdzniecības organizācijas reformu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) reforma ir viens no galvenajiem jautājumiem piektdienas ministru sanāksmē Briselē.

Eiropas Savienība ir nākusi klajā ar vairākām idejām, kā modernizēt un pilnveidot šīs organizācijas darbu. Tomēr domstarpības ar ASV un citiem pasaules spēlētājiem joprojām paliek. Tostarp Amerika bloķē jaunu tiesnešu nominēšanu, kuri var izskatīt starptautiskos tirdzniecības strīdus.

Eiropas Savienības tirdzniecības komisāre Sesīlija Malmstrēma ir brīdinājusi, ka mūsu kontinenta interesēs ir, lai Pasaules Tirdzniecības organizācija saglabātu savu globālo lomu.

 “Mūsuprāt, ja Pasaules Tirdzniecības organizācijā nenotiek reformas, tā riskē pazaudēt savu nozīmi,” norādīja Malmstrēma.

 “Tā būtu katastrofa, jo šī organizācija spēlē galveno lomu tirdzniecības noteikumu uzstādīšanā visā pasaulē, kas ir bijis ārkārtīgi noderīgi mums visiem. Tādēļ mēs jau esam apsprieduši dažādus risinājumus. Esam runājuši gan par noteikumu atjaunošanu, lai tie labāk iederētos mūsdienu globālajā ekonomikā, gan par piespiedu tehnoloģiju pārnesi, gan par dažādām subsīdijām. Tāpat arī par PTO uzraudzības lomas stiprināšanu, lai dažādiem atzinumiem būtu lielāka nozīme, kā arī par sankcijām pret tām dalībvalstīm, kas ilgstoši atsakās pildīt noteikumus,” sacīja Malmstrēma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti