ES ministri lems par zvejas iespējām Baltijas jūrā nākamgad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Luksemburgā pirmdien, 15.oktobrī, notiks Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksme, kurā lems par zvejas iespējām Baltijas jūrā 2019.gadā, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Plānots, ka ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē tiks panākta politiskā vienošanās par zvejas iespējām Baltijas jūrā 2019.gadā tādām Latvijai svarīgām zivju sugām kā mencai, reņģei, brētliņai un lasim.

Eiropas Komisijas (EK) regulas projekts paredz 2019.gadā palielināt mencu zvejas iespējas  Baltijas jūras rietumu daļā par 31%, bet par 15% samazināt Baltijas jūras austrumu daļā, salīdzinot ar 2018.gadu.

Saskaņā ar EK regulas priekšlikumu brētliņu zvejas iespējām Baltijas jūrā plānots palielinājums par 3%. Savukārt reņģu zvejas iespējām Baltijas jūras centrālajā daļā (izņemot Rīgas jūras līci) plānots samazinājums par 26%, bet Rīgas jūras līcī – palielinājums par 7%. Lasim Baltijas jūrā plānots zvejas iespēju palielinājums par 15%.

"Mēs uzskatām, ka regulas apspriešanas gaitā padomē nebūtu pieļaujams, ka Latvijai svarīgiem zivju krājumiem – brētliņai, reņģei Rīgas jūras līcī un mencai Baltijas jūras austrumu daļā – tiktu noteiktas zemākas zvejas iespējas nekā regulas priekšlikumā ir piedāvājusi Eiropas Komisija.

Īpaši tas būtu attiecināms uz Baltijas jūras austrumu daļas mencu, kurai pēdējos piecos gados zvejas iespējas būs kritušās kopumā jau par 63%,"

uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un Zemnieku savienība).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti