ES komisārs: Nabadzība iedragā Latvijas nākotnes izaugsmes potenciālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas Komisijai ir nopietnas bažas par nabadzības un bezdarba situāciju Latvijā, un tā sekos līdzi, kā Latvija šim nolūkam izmanto Eiropas Savienības fondus, tā sarunā ar Latvijas Radio atzina Eiropas sociālo lietu komisārs Lāslo Andors. Viņš atzina, ka šai situācijai nevajadzētu kalpot par šķērsli Latvijas ceļā uz pievienošanos eirozonai, bet gan gluži otrādi, līdz ar šā nopietnā soļa speršanu Latvijas valdībai būtu aktīvāk jāmazina nabadzības plaisu.

Sociālo lietu komisārs Lāslo Andors pirmdien ieradīsies Rīgā, un dažas dienas vēlāk Eiropas Komisija publiskos savu novērtējumu Latvijas atbilstībai Māstrihtas kritērijiem un līdz ar to gatavībai eirozonai.

„Es esmu pārliecināts, ka diskusiju virziens būs atzīt, ka Latvija atbilst Māstrihtas kritērijiem, taču uz priekšu ir jāraugās, kā ieviest daudz iekļaujošāku valsts izaugsmes stratēģiju. Ja tik daudz cilvēku ir nabadzīgi un tik daudz jaunu cilvēku nolemj pamest valsti, tas iedragā valsts nākotnes izaugsmes potenciālu. Ja valdība nepūlēsies šos apstākļus mainīt, tad bērni izaugs sliktākos apstākļos nekā viņu vecāki. Un, protams, tas nav tas, ko mēs Eiropas Savienībā vēlētos redzēt. Mums ir jāstrādā ar Latvijas valdību, jāpiedāvā idejas, atbalsts, lai varētu ieviestu tādu valsts izaugsmes modeli, kas neatstumj nabadzīgākos cilvēkus un, manuprāt, visa valsts no tā iegūtu,” sacīja Andors.

Kā jau ziņots, 3.jūnijā tiks rīkota plašāka konference par pētījuma rezultātiem, kuru atklās Ministru prezidents, labklājības ministre un Eiropas Savienības nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības komisārs Lāslo Andors. Visas dienas garumā auditoriju ar prezentācijām par aktuālajām tēmām iepazīstinās eksperti no Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas, Pasaules Bankas, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas un Eiropas Komisija.

Labklājības ministrijas interneta vietnē ikvienam interesentam ir pieejams Pasaules Bankas pētījums "Latvija: kurš ir bezdarbnieks, ekonomiski neaktīvais vai trūcīgais? Pēckrīzes politikas izvēļu izvērtējums".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti