ES fondu investīcijām Latvijā šogad paredzams pārrāvums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Finanšu ministrija prognozē, ka šogad nebūs iespējams sākt savlaicīgu Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansēto projektu atlasi un gaidāms pārrāvums ES fondu investīcijām Latvijā.

Līdz pērnā gada 2015. gada novembra beigām Latvijā apstiprināti ES fondu līdzfinansētie projekti par 388 miljoniem eiro, kas ir tikai 8,8% no Latvijai šajā Eiropas fondu plānošanas periodā pieejamā finansējuma.

Ņemot vērā aizkavēšanos ar projektu īstenošanas nosacījumu apstiprināšanu Ekonomikas, Veselības, Izglītības un zinātnes, kā arī Satiksmes un Vides un reģionālās attīstības ministrijas pārziņā esošajiem projektiem, Finanšu ministrija prognozē, ka šogad nebūs iespējams sākt savlaicīgu projektu atlasi un gaidāms pārrāvums Eiropas Savienības fondu investīcijām Latvijā.

"Tas, ko mēs redzam, ka ne visas programmas, kas bija plānotas, ir izstrādātas un palaistas pagājušā gada otrajā pusē. Ne viss ir izdevies," stāsta Finanšu ministrijas ES fondu stratēģijas departamenta direktors Edgars Šadris. "Dažos gadījumos mēs redzam, ka saskaņošana ir krietni ievilkusies, un arī kopējais finansējuma apjoms, ko mēs varam gaidīt tautsaimniecībā šajā gadā, nebūs tāds, kādu mēs pirms pusgada plānojām."

Šadris norāda, ka pirms pusgada Finanšu ministrija bija plānojusi, ka būtiska pārrāvuma un krituma investīsijās nebūs, tomēr tagad tas veidojas.

"Kopumā mēs redzam no valsts budžeta un visādām citām prognozēm, ka aptuveni 100-180 miljonus [eiro] mazāk investīciju nonāks tautsaimniecībā kā 2014., 2015. gadā," stāsta Finanšu ministrijas deksperts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti