ES fondu atbalstu investīcijām centralizētajā siltumapgādē varētu saņemt 62 projekti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir atbalstījusi 62 no 72 iesniegtajiem projektiem Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par Kohēzijas fonda investīcijām centralizētajā siltumapgādē, un tagad projektu iesniedzējiem jāizpilda izvirzītie nosacījumi, lai varētu slēgt līgumus par projektu īstenošanu, informēja CFLA.

Savukārt 10 ieceres nav apstiprināmas, jo neatbilst programmas kritērijiem.

Kopējais plānoto investīciju apjoms atbalstītajos projektos ir 166,7 miljonu eiro apmērā, no tā ES fondu finansējums – 45,5 miljoni eiro. Projektu atbalstam no Kohēzijas fonda ir pieejami 68,8 miljoni eiro, kas ir pietiekams visu programmas nosacījumiem atbilstošo projektu īstenošanai, norādīja CFLA.

Lielāko daļu jeb 29 projektus ir paredzēts īstenot Pierīgā, Zemgalē un Kurzemē – katrā pa 13 projektiem, Latgalē – 4, Vidzemē – 2, bet Rīgā paredzēts īstenot vienu projektu. 

Projektos paredzēts veikt siltumapgādes ražošanas avotu būvniecību, aizstājot esošu siltumapgādes ražošanas avotu, un rekonstrukciju, ja pēc investīciju ieguldīšanas siltumenerģijas ražošanai tiek izmantoti atjaunojamie energoresursi. Tāpat atbalstīti ir projekti, kuros paredzēta koģenerācijas staciju pārbūve par katlumājām, kas tiek darbinātas ar atjaunojamiem energoresursiem, kā arī veikta siltumenerģijas akumulācijas iekārtu uzstādīšana un būvniecība. 

Vērtēšanā atbalstītie 62 projekti ir apstiprināti ar nosacījumiem, proti, to iesniedzējiem ir jāveic precizējumi un jāizpilda izvirzītie nosacījumi, lai varētu slēgt līgumus par projektu īstenošanu. Noraidītie 10 projektu iesniegumi neatbilda kritērijiem, kurus iespējams izpildīt projektu precizēšanas gaitā.

Par vērtēšanas rezultātiem un to, vai iesniegtais projekts ir saņēmis atbalstu, katrs iesniedzējs tiek informēts individuāli, nepubliskojot informāciju par noraidītajiem projektiem. Informācija par atlases rezultātiem – visiem projektiem, kuru īstenošanai tiks piešķirts finansējums (pēc to apstiprināšanas) – būs pieejama CFLA mājaslapas sadaļā “Projektu atlases”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti