ES finanšu ministri apspriež izvairīšanos no nodokļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Cīņa pret izvairīšanos no nodokļiem bija viens no tematiem, kas 25. aprīlī apspriests Eiropas Savienības (ES) finanšu ministru sanāksmē Rīgā. Tā ilga divas dienas un noslēdzās šo pēcpusdien.

Cīņa ar tā dēvētājām nodokļu samazināšanas shēmām kļuva aktuālāka pēc Luksemburgas nodokļu skandāla. Tas izgaismoja daudzu lielo uzņēmumu shēmas ar mērķi samazināt nodokļus. Eiropas Komisija un Eiropas Parlaments vēlas, lai visu valstu nodokļu dienesti aktīvāk dalītos ar informāciju par lielo starptautisko uzņēmumu nomaksātajiem nodokļiem. Tomēr kā varēja secināt no finanšu ministra Jāņa Reira, kurš vadīja ministru sanāksmi, pagaidām valstu vidū nav vienprātības par piedāvātajām izmaiņām.

“Šis jautājums ir svarīgs mums visiem, jo nodokļu bāzes samazināšana un peļņas novirzīšana var ievērojami ietekmēt mūsu nodokļus un līdz ar to arī mūsu budžetus," skidro Reirs. "Šodien neformālo sanāksmi mēs izmantojām, lai kopīgi izvērtētu to, kas Padomē notiek šajā jomā, un lai apmainītos ar tiem priekšlikumiem, kas ir saistīti ar šo jomu un ar kuriem mēs joprojām turpinām strādāt.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti