ES atbalstīs Krievijas embargo dēļ cietušos augļu un dārzeņu ražotājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiropas Komisija pirmdien paziņoja par virkni ārkārtas pasākumu ar mērķi palīdzēt augļu un dārzeņu ražotājiem, kas cietuši Krievijas noteiktā pārtikas preču importa embargo dēļ, ziņo AFP.

Kopējā atbalsta summa ir 125 miljoni eiro, un tas attieksies uz tomātiem, burkāniem, kāpostiem, papriku, ziedkāpostiem, gurķiem, kā arī sēnēm, āboliem, bumbieriem, ogām, vīnogām un kivi, sacīja Eiropas Komisijas runasvīrs lauksaimniecības jautājumos Rodžers Vaits.

Rodžers Vaits par palīdzību lauksaimniekiem
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

„Visi attiecīgo produktu ražotāji neatkarīgi no tā, vai viņi ir apvienojušies ražotāju organizācijās, būs tiesīgi saņemt šos tirgus atbalsta pasākumus, ja uzskata tos par piemērotiem," norādīja ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Dačans Čološs.

Eiropas Komisija arī paziņoja, ka tā turpinās sekot tirgus attīstībai un nepieciešamības gadījumā nekavēsies ar atbalstu arī citiem sektoriem, kas ir ļoti atkarīgi no eksporta uz Krieviju.

Jau vēstīts, ka 7.augustā Krievija paziņoja, ka uz gadu aizliedz noteiktu lauksaimniecības un pārtikas produktu ievešanu no valstīm, kas saistībā ar krīzi Ukrainā ir noteikušas sankcijas pret Krieviju.

No Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas nekavējoties tika aizliegta liellopa gaļas, cūkgaļas, augļu un dārzeņu, putnkopības, zivju, siera, piena un piena produktu ievešana. Krievija brīdināja, ka tāds aizliegums attieksies arī uz visām citām valstīm, kas pret to vērsīs sankcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti