ES aicina Krieviju atsaukt zivju produkcijas embargo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas Savienības diplomātiskās misijas vadītājs Krievijā, bijušais Lietuvas ārlietu ministrs Vīgauds Ušacks aicina Krieviju pārskatīt aizliegumu zivju produkcijas importam no Latvijas un Igaunijas. 

Eiropas Komisija uzsver, ka ieviestais importa liegums ir nesamērīgs, turklāt noteikts, pārkāpjot saistības, kādas Krievijai uzliek dalība Pasaules tirdzniecības organizācijā.

“Eiropas Komisija uzskata, ka Krievijas noteiktais pilnīgais aizliegums zivju produktiem no Latvijas un Igaunijas ir  nesamērīgs,” paziņoja Ušacks.

“Kā Pasaules tirdzniecības organizācijas loceklei, Krievijas Federācijai ir jārespektē organizācijas noteikumi un saistības, un, pirms noteikt aizliegumu, bija jānosaka laika ietvars un iespējas eksportētājvalstīm veikt korektīvus pasākumus. Tā tas nenotika šajā gadījumā. Mēs aicinām Krieviju atsaukt aizliegumu zivju produkcijai, un Komisija ir gatava iesaistīties dialogā ar Krieviju, lai to mainītu,” pastāstīja Ušacks.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar Saeimas ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstītajiem likuma grozījumiem zivju pārstrādātājiem, kuru darbu būtībā paralizējis Krievijas noteiktais zivju konservu importa aizliegums, būs tiesības pieprasīt nodokļu brīvdienas.

 Jau maija beigās "Rosseļhoznadzor" paziņoja par plāniem aizliegt ievest Krievijā zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Pirms tam maijā "Rosseļhoznadzor" inspicēja piecus zivju pārstrādes uzņēmumos Latvijā un četrus - Igaunijā. Lielākoties tie bija šprotu ražotāji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti