ERAB atbalsta «Citadeles» pārdošanu «Ripplewood» investoru grupai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kurai pieder 25% Latvijas valstij daļēji piederošajā bankā „Citadele”, atbalsta Latvijas valdības lēmumu pārdot savas „Citadeles” akcijas starptautisko investoru grupai ASV investīciju fonda „Ripplewood Holdings” un fonda vadītāja Tima Kolinsa vadībā, teikts ERAB mājaslapā publicētajā paziņojumā.  

„Bankas „Citadele” nodošana privātīpašnieka rokās ir liela veiksme bankai un valstij. „Citadele” ir spēcīga finanšu institūcija valstī ar vienu no straujāk augošajām ekonomikām Eiropā. Bankas biznesa modelis un augsti korporatīvās pārvaldības standarti piesaistījuši vadošo investoru, kurš apliecinājis ilgtermiņa interesi par banku,” norāda ERAB Centrālas un Austrumeiropas direktors Žans Marks Peteršmits.

ERAB plāno saglabāt savas akcijas „Citadeles” bankā tās nākamajā attīstības posmā, šis lēmums gan vēl jāapstiprina bankas direktoru padomei, norādīja Peteršmits. ERAB uzskata „Ripplewood” par labu sadarbību partneri.

Jau ziņots, ka valdības plāns paredz, ka pārdodamo bankas akciju kontrolpakete - 25% - būs „Ripplewood Holdings” īpašniekam Timam Kolinsam. Savukārt pārējie investori pašlaik netiek atklāti, Kolinss vien norādīja, ka tie ir politiķi un uzņēmēji no ASV. Tāpat pašlaik netiek atklāta darījuma summa. LTV ziņoja, ka «Citadeli» varētu iegādāties par 92 miljoniem eiro, bet reālā summa būs mazāka, jo pircējs  ņems vērā arī bankas likviditātes rādītājus.

Premjere Laimdota Straujuma („Vienotība”) sacīja, ka šis bijis labākais piedāvājums, arī cenas ziņā.  Neziņa par cenu saglabāsies līdz 30.septembrim, līdz kuram plānots sagatavot parakstīšanai valstij piederošo bankas akciju pārdošanas līgumus.   

"Citadele" tika dibināta 2010.gadā, restrukturizējot valsts pārņemto "Parex banku". Patlaban Privatizācijas aģentūras īpašumā ir 75% mīnus viena bankas "Citadele" akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti