EP pārliecinoši nobalso par Latvijas pievienošanos eirozonai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien Eiropas Parlaments (EP) plenārsesijā Strasbūrā pārliecinoši balsojumā atbalstīja Latvijas pievienošanos eirozonai.

No 709 EP deputātiem par Latvijas pievienošanos eirozonai balsoja 613, savukārt pret bija 67 deputāti, vēl 29 eiroparlamentārieši atturējās balsojumā.

Balsojums bija ļoti īss un to pavadīja ar aplausiem. Tikai sākumā īsu piebildi sacīja deputāts no Vācijas Burkhards Balcs, viņš pauda nožēlu, ka EP pirms noslēdzošā balsojuma nav bijušas debates par Latviju un eiro.

Balcs sacīja, ka parlaments atrod laiku, lai gari un plaši diskutētu par dažādiem citiem jautājumiem, taču šai svarīgajai lietai laiku nav atradis. Ir ziņas, ka debates ir noraidījuši EP pārstāvētie sociālisti, tātad kreisie deputāti, ko labējie skaidro ar politiskajām interesēm.

EP deputāti trešdien balsoja par parlamentārieša no Balca izstrādāto ziņojumu par Latvijas pievienošanos eirozonai, kas jau saņēmis Parlamenta Ekonomikas un monetāro lietu komitejas atbalstu un iesaka Latvijas uzņemšanu eirozonā.

Balsojums ir daļa no garās procedūras līdz eiro galīgai apstiprināšanai. Pēc šī balsojuma Latvijas ceļā uz iestāšanos eirozonā paliek vairs tikai viena formalitāte, proti, ES ekonomikas un finanšu ministru balsojums 9. jūlijā Briselē.

Jau iepriekš Latvijas pievienošanos eirozonai atbalstījusi Ekonomikas un monetāro lietu komiteja, kur ir ap 90 deputātu no visām Eiropas Savienības valstīm.

Kā trešdien Latvijas Radio norādīja finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība"), EP atbalsts par Latvijas pievienošanos eirozonai būs laba ziņa visai gan mūsu valstij, gan Eiropas Savienībai (ES) kopumā, jo tā ir izslāpusi pēc pozitīvām ziņām saistībā ar eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti