EP kandidāti: Pēc Lielbritānijas aiziešanas ES budžets būs jāpalielina

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) budžets pēc Lielbritānijas izstāšanās no bloka būs jāpalielina un dalībvalstīm tajā jāmaksā vairāk, Latvijas Televīzijas organizētās debatēs "Izvēlies nākotni" pauda Eiropas Parlamenta deputātu kandidāti.

"Attīstībai/Par!" saraksta līders Ivars Ijabs pauda, ka atbalsta ES budžeta palielināšanu un to, ka dalībvalstim tajā būs jāiemaksā vairāk. "Ir vesela rinda jaunu vajadzību, kas Eiropai ir aktuālas - inovācijas, zinātne un kiberdrošība. Šīm lietām jāvelta vairāk," teica Ijabs.

Atbalstu ES budžeta palielināšanai izteica arī "Jaunās Vienotības" kandidāte Sandra Kalniete, kura uzsvēra, ka arī Eiropas Parlaments ir norādījis uz to, kādu budžetu savienība vēlas redzēt.

Savukārt Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārstāvis Andis Kudors un "Saskaņas" deputāte Ausma Cimdiņa šajā jautājumā izteica piesardzīgāku viedokli. Kudors norādīja, ka JKP vēlas ES budžetu saglabāt esošajā līmenī, bet Cimdiņa izteica bažas, ka palielinājums varētu notikt uz sociālo garantiju rēķina.

Nacionālās apvienības līderis Roberts Zīle tikmēr uzsvēra, ka ES ietvaros, aizbildinoties ar Lielbritānijas izstāšanos, notiek fondu naudas samazināšana tā dēvētajām jaunajām dalībvalstīm.

Pēc Eiropas Latviešu apvienības, Latviešu biedrības Beļģijā un Eiropas Kustības Latvijā iniciatīvas un sadarbībā ar Latvijas Televīziju Briselē notika debates ar to partiju pārstāvjiem, kas Latvijā iesniegušas sarakstus startam Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Debatēs piedalās 14 partiju pārstāvji, un viņus iztaujāja Latvijas Televīzijas žurnālisti – Ilze Nagla un Jānis Geste. Debates notika divās daļās, un katrā piedalījās septiņas partijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti