EP balsos par Latvijas pievienošanos eirozonai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien Eiropas Parlaments (EP) plenārsesijā Strasbūrā balsos par Latvijas pievienošanos eirozonai. Balsojums ir daļa no garās procedūras līdz eiro galīgai apstiprināšanai. Sagaidāms, ka Latvijas valdības iecere pievienoties eirozonai saņems vairuma deputātu atbalstu.

EP deputāti trešdien balsos par parlamentārieša no Vācijas Burkharda Balca izstrādāto ziņojumu par Latvijas pievienošanos eirozonai, kas jau saņēmis Parlamenta Ekonomikas un monetāro lietu komitejas atbalstu un iesaka Latvijas uzņemšanu eirozonā. Ja deputāti EP trešdien pārliecinoši balsos par, tad Latvijas ceļā uz iestāšanos eirozonā būs palikusi vairs tikai viena formalitāte, proti, ES ekonomikas un finanšu ministru balsojums 9. jūlijā Briselē.

Jau iepriekš Latvijas pievienošanos eirozonai atbalstījusi Ekonomikas un monetāro lietu komiteja, kur ir ap 90 deputātu no visām Eiropas Savienības valstīm, līdz ar to visai droši var prognozēt, ka trešdien būs pozitīvs balsojums visā Parlamentā kopumā.

Tiesa, gan ne pilnīgi visi deputāti varētu balsot atbalstoši. Noraidošu balsojumu var sagaidīt zaļo un sociālistu puses. Tas ir izpaudies jau iepriekš arī debatēs monetāro lietu komitejā, kur ir dzirdētas šaubas no sociālistu deputātiem par to, vai Latvijas valdība iet uz pareizu mērķi. Taču kopumā lieli pārsteigumi netiek negaidīti.

Parlamenta balsojumam ir rekomendējošs raksturs un tas formāli neizšķir, vai Latviju uzņem eirozonā vai nē. Taču tas atklāj arī dažādu valstu un politisko partiju pozīcijas, šaubas vai atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti