EP apstiprina  ES un Japānas brīvās tirdzniecības līgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Eiropas Parlaments (EP) apstiprinājis Eiropas Savienības (ES) un Japānas brīvās tirdzniecības līgumu. Tas stāsies spēkā nākamā gada februārī.

Līgumu parlamentā apstiprināja ar pārliecinošu balsu vairākumu, un tā atbalstītāji uzsvēra, ka nu izveidota pasaulē lielākā brīvā tirdzniecības zona. Tajā dzīvo apmēram 600 miljoni cilvēku un tiek radīta gandrīz trešā daļa no pasaules kopprodukta. Vienošanās vēl jāapstiprina atbildīgo Eiropas Savienības dalībvalstu Ministru padomē, bet eksperti to vērtē kā formālu procedūru. 

Ekonomisti jau iepriekš informēja, ka bloka un Japānas savstarpējās tirdzniecības kopapjoms ir apmēram 86 miljardi eiro gadā. Pēc līguma stāšanās spēkā par apmēram 180 procentiem varētu pieaugt Eiropas lauksaimniecības ražojumu eksports uz Japānu, jo tiks atceltas muitas nodevas sieram, vīnam un cūkgaļai.

Japānas tirgus tiks atvērts arī Eiropas pakalpojumu sniedzējiem un būvniekiem. Savukārt Japāna pēc vairākus gadus ilga pārejas perioda iegūs brīvu piekļuvi Eiropas automobiļu tirgum. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti