ENIFIT vadītājs: EM pēc iespējas ātrāk jāsakārto atvērtais elektroenerģijas tirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Likumdošanas sakārtošanai par atvērto elektroenerģijas tirgu ir jākļūst par Ekonomikas ministrijas prioritāti, pirmdienas rītā Latvijas Radio programmā „Labrīt” sacīja ENIFIT vadītājs Jānis Bethers.

Viņš norādīja, ka elektroenerģijas tirgotāji patērētājiem savus piedāvājumus varēs izteikt tikai pēc tam, kad būs sakārtoti normatīvie akti un cita veida likumdošana. Viņaprāt, šim procesam vajadzētu notikt tuvākā mēneša laikā, jo, sākot ar 1.janvāri, tirgotājiem jāpiedāvā patērētājiem elektroenerģiju pirkt tieši no viņiem.

Iecerētā kārtība paredz, ka elektroenerģiju varēs iegādāties no 1.janvāra, savukārt, sava izvēle 800 000 mājsaimniecībām ir jāizdara līdz 10.martam, jo 1.aprīlī elektroenerģijas tirgus oficiāli kļūst atvērts.

Bethers sacīja, ka pagaidām nav skaidrs, cik Latvijas mājsaimniecības varētu pārslēgt jaunus līgumus. Igaunijā to izdarīja vairāk nekā puse mājsaimniecību, savukārt, Skandināvijā, kur elektroenerģijas tirgus kļuva atvērts pirms ilgāka laika, ap 30%.

ENIFIT vadītājs arī mudināja valsti veidot informēšanas kampaņu, kuras laikā iedzīvotāji vairāk uzzinātu par atvērto elektroenerģijas tirgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti