«Enefit»: Līdz ar gāzes tirgus atvēršanu esam gatavi sākt tirdzniecību tajā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Elektroenerģijas pārdevējs SIA “Enefit” ir gatavs sākt tirdzniecību gāzes tirgū, tiklīdz tas tiks atvērts un būs apstiprināti visi saistošie tarifi un noteikumi, norādīts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

“”Enefit” ir gatavs sākt tirdzniecību gāzes tirgū, tiklīdz tas tiks atvērts un būs apstiprināti visi saistošie tarifi un noteikumi, kas ļaus sagatavot cenas piedāvājumu, bet aktivitātes līmenis būs atkarīgs no konkurences apstākļiem,” pausts uzņēmuma paziņojumā.

Uzņēmumā norāda, ka vēl nav apstiprināti jaunizveidotā gāzes sadales operatora “Conexus Baltic Grid” tarifi un infrastruktūras lietošanas noteikumi. Turklāt būtisks atskaites punkts cenu līmenim būšot līdzšinējā monopoluzņēmuma piedāvājums pēc tirgus atvēršanas.

“Tāpēc aktīvākā līgumu pārslēgšana sagaidāma pārejas perioda beigās, kad būs zināmi visi spēles noteikumi, lai varētu startēt ar piedāvājumu patērētājiem,” norāda ''Enefit'' valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers.

Iepriekš arī AS "Latvenergo” paziņoja, ka grasās tirgot arī dabasgāzi

Jau vēstīts, ka 2017.gada 3.aprīlī tiks atvērts Latvijas dabasgāzes tirgus. Tālab tiks sadalīts gāzes tirgus monopoluzņēmums "Latvijas gāze", no tā nodalot dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas aktīvus, tostarp Inčukalna pazemes krātuvi, ko nodos neatkarīgam gāzes pārvades uzņēmumam "Conexus".

Pašlaik noteikts, ka ''Conexus" būs slēgta akciju sabiedrība.

34,1% ''Conexus" kapitāldaļu pieder Krievijas "Gazprom", 29,1% - "Marguerite Fund", 18,3% - "Uniper", 16% - "Itera Latvija". Pārējiem akcionāriem pieder 2,5% ''Conexus" daļu, liecina "Latvijas gāzes" sniegtā informācija biržai.

"Conexus" kontrolpakete līdz šā gada beigām ir jāpārdod. Ekonomikas ministrs Ašeradens ("Vienotība") iepriekš neizslēdza iespēju valstij kļūt par galveno jaunā gāzes pārvades uzņēmuma lielāko akcionāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti