Ence: Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas dēļ Babītes ieņēmumi krasi saruks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc jaunās pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas ieviešanas Babītes novada ieņēmumi samazināsies par 8,1% jeb 721 000 eiro, turklāt vēl divi miljoni eiro esot jāiemaksā Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Viņš sacīja, ka jaunā finanšu koeficientu sistēma Babītes un Garkalnes novadu vienkārši "noliek pie vietas". Finanšu izlīdzināšanas modeļa maiņa sagraus daudzus Babītes novada plānus, pārliecināts Ence.

Viņš norādīja, ka iedzīvotāju skaits Babītes novadā aug, tajā patlaban dzīvo 10 200 iedzīvotāju. "Šobrīd mēs esam spiesti projektēt vidusskolai piebūvi, jo katru gadu Babītē ir piecas līdz sešas pirmās klases," pastāstīja Ence.

Par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem esot sakārtota Babītes ūdenssaimniecība, nesaņemot nekādus citus līdzekļu piešķīrumus. "Cīnāmies, lai tiktu piešķirti līdzekļi izglītības iestāžu būvniecībai. Līdz šim mums tas tika atteikts, jo līdzekļi pienākoties tikai attīstības centriem. Tagad Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir solījusi, ka šis lēmums, iespējams, tiks pārskatīts," informēja Ence.

"Iespējams, Babīte varēs tikt arī pie ES naudas meliorācijas projektiem, tas arī viss. Pašvaldībai nāksies ņemt aizņēmumu Valsts kasē," atzina pašvaldības vadītājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti