Emitējot eiroobligācijas, Latvija papildina savu kasi ar 550 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Starptautiskajos finanšu tirgos Latvija 26. martā emitējusi eiroobligācijas 550 miljonu eiro vērtībā, žurnālistiem pastāstīja finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”).

“Praktiski veselu mēnesi starptautiskie finanšu tirgi ir slēgti. Un vakar pirmo reizi notika eiroobligāciju pārdošana. Lielā apjomā piedalījās Spānija un arī Slovēnija," pastāstīja politiķis.

Savukārt ceturtdien, 26. martā, eiroobligāciju emitēšanā piedalījusies arī Latvija, emitējot 550 miljonus eiro. Pieprasījums esot bijis vēl lielāks, norādīja Reirs.

“Faktiski esam šodien papildinājuši savu kasi par 550 miljoniem eiro,” apliecināja ministrs.

Tāpat finanšu institūcija “Altum” un Valsts kase sadarbojas ar Ziemeļu Investīciju banku, kur rezervēti papildu 500 miljoni eiro uzņēmējdarbības atbalstam. Savukārt ar Eiropas Padomes banku ir sarunas par 200 miljoniem eiro papildu finansējuma.

“Mēs arī pārformēsim fondus, kuriem vēl nav uzsākta darbība. Te mēs redzam 280 līdz 400 miljonu eiro apjomā iespējama fondu pārformēšana,” pastāstīja Reirs.

Viņš piebilda, ka "pašlaik esam samērā labi kapitalizēti".

Ministrs pastāstīja, ka pašlaik valsts pārvaldē nav tēriņu komandējumiem, tāpēc šos līdzekļus novirzīs neparedzētiem izdevumiem, lai piešķirtu veselības aprūpei nepieciešamo finansējumu.

Covid-19 pandēmijas radītās krīzes pārvarēšanai būs pārdalīti līdzekļi gan no Eiropas struktūrfondiem, gan Ziemeļu Investīcijas bankas un Eiropas Reģionālās attīstības bankas.

KONTEKSTS:

Ar Covid-19 saistītajā ārkārtējā situācijā Latvijas valsts mobilizējusi līdzekļus nedaudz vairāk kā 2 miljardu eiro apmērā atbalstam uzņēmējiem un iedzīvotājiem. Tas ir nepieciešams, jo Covid-19 izplatības ierobežošanai  Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim. Šajā laika noteikti vairāki ierobežojumi un aizliegumi, kas iedragāja daudzu uzņēmumu darbību.

Lai atbalstītu uzņēmējus darbaspēka noturēšanā, valdība lēma par dīkstāves pabalstiem, ko sākotnēji bija iecerēts attiecināt uz 40 nozarēm, bet dažas dienas vēlāk izstrādāti kritēriji un atbalsts pieejams darbiniekiem visās nozarēs.

Pasaulē izplatoties jaunajam Covid-19 vīrusam, Pasaules Veselības organizācija atzina, ka saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti