EM ved sarunas par paplašinātu dezinfekcijas līdzekļu un sejas aizsargmasku ražošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM) ved sarunas ar vairākiem uzņēmumiem, lai rastu iespēju paplašināt dezinfekcijas līdzekļu un sejas aizsargmasku ražošanas jaudas, informē EM.

Ministrija norāda, ka, apzinot pirmās nepieciešamības higiēnas preču krājumus lielo tirgotāju un izplatītāju noliktavās, tirgotāji apliecinājuši, ka šo preču krājumi gan veikalos, gan noliktavās ir būtiski lielāki nekā parasti. Jau šobrīd šo preču krājumi atbilst vairāku mēnešu vidējam Latvijas patēriņam, līdz ar to nav pamata bažām, ka esošie satiksmes traucējumi Eiropā būtiski ietekmēs šo preču pieejamību Latvijas veikalos, uzsver EM.

Ministrija pastāvīgā dialogā ar tirgotājiem saņēmusi informāciju, ka tirgotāji pat pirms šī uzdevuma saņemšanas ir izveidojuši pirmās nepieciešamības preču krājumus ar rezervi. Pastiprināti EM uzrauga situāciju tirgū attiecībā uz higiēnas preču, t.i. ziepju, mitro salvešu, autiņbiksīšu, zobu pastu, zobu birstu, papīra dvieļu, tualetes papīra un higiēnas preču sievietēm, pietiekamību. Vienlaikus komersanti ir informēti, ka, tiklīdz kāda no precēm (jebkurām) sasniedz zemu krājuma līmeni,

nekavējoši tiek iesniegta informācija EM, lai sniegtu maksimālo atbalstu un veicinātu preču pietiekamību valstī.

EM uzsver, ka ir sākts dialogs ar esošajiem un potenciālajiem ražotājiem, lai meklētu iespēju paplašināt dezinfekcijas līdzekļu un sejas aizsargmasku ražošanas jaudas, tās nodrošinot gan Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju vajadzībām, gan veselības aprūpes iestāžu vajadzībām.

Sarunas norit ar vairākiem uzņēmumiem, piemēram, "Latvijas balzāms", "Spodrība", "Rīgas farmaceitiskā rūpnīca" un citiem. Savukārt sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti aktīvi tiek strādāts pie jautājuma par jauna sejas aizsargmasku ražošanas risinājuma izstrādi Latvijā.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss ''SARS-CoV-2'' un Covid-19 sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija norāda, ka Covid-19 saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs, tostarp arī Eiropā, atcelti masu pasākumi, kā arī slēgtas skolas un citas iestādes, lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā no 13. marta līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti