Panorāma

Nākamajam gadam prognozē IKP sarukumu

Panorāma

Panorāma

"Latvijas gāze" maina norēķinu kārtību

EM: Valsts atbalstu saņems visi «Latvijas gāzes» klienti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valsts atbalstu saņems visi "Latvijas gāzes" klienti – gan tie, kuri maksās izlīdzināto maksājumu, gan tie, kuri maksās par faktiski patērēto gāzi, norādīja Ekonomikas ministrijā (EM).

Satraukumu un neizpratni iedzīvotājos radījusi uzņēmuma "Latvijas gāze" sāktā kampaņa, mudinot iedzīvotājus no izlīdzinātā maksājuma pāriet uz ikmēneša norēķinu par faktiski patērēto dabasgāzi. Ministru kabinets septembra sākumā ļāva uzņēmumam veikt šādas pārmaiņas, bet iedzīvotāji ir neizpratnē – kura no šīm metodēm būs izdevīgākā. Un galvenais – kā šīs izmaiņas  ietekmēs solīto valsts atbalstu?

Vairums "Latvijas gāzes" klientu jau saņēmuši paziņojumu, kurā uzņēmums informē par to, ka turpmāk rēķini tiks piestādīti nevis pēc izlīdzinātā maksājuma, bet gan par faktiski patērēto dabasgāzi. EM mierināja – valsts atbalsta apmēru tas neietekmēs. 

"Atbalsts tiks piemērots pilnīgi visiem lietotājiem neatkarīgi no tā, par kādu maksāšanas veidu viņi vienojušies ar tirgotāju.

Gan tiem, kas maksā par faktisko patēriņu, saņemot ikmēneša rēķinu, gan tiem, kas maksā izlīdzināto maksājumu šis atbalsts tiks ierēķināts, un iedzīvotāji viņu saņems. Varbūt drusku atšķiras šī forma, kurā brīdī iedzīvotāji viņu saņems," stāstīja ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edijs Šaicāns. 

Tie lietotāji, kuri izlems katru mēnesi maksāt par faktisko patēriņu, atbalstu saņems reizē ar ikmēneša rēķinu.

Savukārt izlīdzinātā maksājuma maksātāji ziemā maksās mazāk, nekā reāli patērēs, bet viņi valsts piešķirto atbalstu saņems tikai nākamā gada aprīlī reizē ar noslēguma gada pārskatu.

Gadījumā, ja saistītais lietotājs vēlēsies saglabāt izlīdzinātā maksājuma norēķinu metodi, jāaizpilda pieteikums uzņēmuma lapā "lg.lv" vai jāsazinās ar "Latvijas gāzes" klientu servisu pa tālruni 67869866.

KONTEKSTS:

Šogad augustā "Latvijas gāze" nāca klajā ar paziņojumu, ka septembrī stāsies spēkā izmaiņas publiskā tirgotāja norēķinu kārtībā par dabasgāzi mājsaimniecībām, paredzot, ka izlīdzinātā maksājuma norēķinu veidu saviem klientiem vairs nepiedāvās.

Savukārt Ekonomikas ministrija normatīvajā regulējumā iekļāva kārtību, kā tiks nodrošināta pāreja uz ikmēneša maksājumu par faktiski patērēto dabasgāzi. Tādējādi "Latvijas gāzes" klienti līdz 2023. gada 31. martam tomēr varēs maksāt arī izlīdzināto maksājumu. "Latvijas gāze" to dēvē par realitātes atlikšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti