EM: Situācija darba tirgū turpina uzlaboties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ekonomisko aktivitāšu pieauguma rezultātā situācija darba tirgū turpina pakāpeniski uzlaboties. 2012.gada 4.ceturksnī nodarbināto iedzīvotāju (15-74) skaits, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, bija 902,3 tūkstoši, kas ir par 2,9% lielāks nekā 2011.gada attiecīgajā periodā – informē Ekonomikas ministrija.

Šajā periodā ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits palielinājās par 1,5%. Tik mērens ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita pieaugums ir skaidrojams ar joprojām negatīvajām demogrāfijas tendencēm, jo sarūk iedzīvotāju skaits darbaspējas vecumā.

Lai gan bezdarba rādītāji ir samazinājušies, tomēr bezdarba līmenis joprojām ir augsts un 2012.gada 4.ceturksnī bez darba bija 144,6 tūkstoši cilvēku jeb 13,8% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Tas ir par 1,2 procentpunktiem mazāk nekā 2011. gada attiecīgajā periodā.

Paredzams, ka situācija darba tirgū turpinās uzlaboties arī 2013.gadā. Nodarbināto skaits varētu palielināties vidēji par 2,4% (galvenokārt, apstrādes rūpniecībā, būvniecībā un komercpakalpojumu nozarē). Taču nodarbinātības pieaugums, visdrīzāk, būs lēnāks nekā izaugsme. Vienlaikus jāuzsver, ka bezdarba līmenis joprojām saglabāsies salīdzinoši augstā līmenī un vidēji gadā būs 12,2 procenti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti