EM: Siltumpiegādātājiem būs jāpamet komforta zona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Siltumpiegādātājiem būs jāpamet komforta zona, ja tiks pieņemti grozījumi likumā, kas sakārtotu situāciju ar namu apsaimniekotājiem, ilgstošiem nemaksātājiem un komunālo pakalpojumu sniedzējiem. Tā šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā “Labrīt, Latvija!” sacīja Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis. Viņaprāt, divi galvenie problēmas iemesli ir negodprātīga namu apsaimniekotāju rīcība, kā arī iedzīvotāji, kuri ilgstoši nemaksā par pakalpojumiem.

Ķirsis stāsta, ka apsaimniekotāji bieži ir tāds kā "buferis" starp iedzīvotājiem un pakalpojumu piegādātājiem, un tādā situācijā, kad visi iedzīvotāji nesamaksā rēķinus, apsaimniekotājiem ir nepieciešami lieli finanšu resursi, kas nevienmēr ir iespējams.

EM piedāvā divus priekšlikumus problēmas risināšanai - ieviest tranzītkontu, kur nauda tiek ieskaitīta noteiktā bankas kontā, kur tā paredzēta tikai vienam mērķim – komunālo pakalpojumu apmaksai. Otrs variants paredz maksāt komunālo pakalpojumu sniedzējiem tiešā veidā bez starpniekiem.

Pēc EM ierēdņa stāstītā tam var būt divi efekti, ka "apsaimniekotājam nav jākrāmējas ar naudu", bet iedzīvotājiem vairs nebūtu jācieš par savu kaimiņu maksātspēju vai maksātnespēju. Tomēr šiem ierosinājumiem būs vajadzīgs atbalsts no siltumpiegādātājiem, jo viņiem būs jāsāk strādāt ar parādniekiem.

Jua vēstīts par negodīgiem māju apsaimniekotājiem, kuri no iedzīvotājiem iekasē maksājumus par siltumu un ūdeni, bet pēc tam nenorēķinās ar pakalpojumu sniedzējiem, tāpēc tiek rosināts veikt izmaiņas likumos, lai, iespējams, iedzīvotāji par komunālajiem pakalpojumiem varētu norēķināties tieši ar to sniedzējiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti