Rīta intervija

Jaunās Vides dienesta vadītājas prioritāte būs kontroles sistēmas pilnveidošana

Rīta intervija

Didzis Šmits kā Valsts prezidents vēlas celt Latvijas ekonomisko labklājību

Medicīnas zinātnes un uzņēmēju sadarbībā Latvija varētu ieguldīt materiālzinātnēs

EM: Latvijas spēja ātri pielāgot likumus palīdz tehnoloģiju nozarei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pasaules līmeņa zinātnisko līderību Latvija var nodrošināt tostarp arī tādēļ, ka mūsu valstī iespējamas ātras likumdošanas izmaiņas, intervijā Latvijas Radio sacīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko.

Trešdien, 22. maijā, Rīgā notiks EM rīkota starptautiska precīzijas medicīnas konference, kurā piedalīsies vietēja un starptautiska mēroga medicīnas un informācijas tehnoloģiju (IT) nozares vadošie eksperti, akadēmiķi, uzņēmēji un politikas veidotāji. Konferences dalībnieki dalīsies pieredzē, kā arī diskutēs par precīzijas medicīnas tendencēm un iespējām, kuras šis medicīnas virziens var sniegt cilvēkam.

Aleksejenko pastāstīja, ka precīzijas medicīna ir inovatīva pieeja slimību ārstēšanai un diagnosticēšanai, ņemot vērā katra indivīda ģenētisko daudzveidību, vidi un dzīvesveidu. Šajā jomā arī Latvijas speciālisti var sniegt pasaules līmeņa ieguldījumu. "Mums ir laba bagāža - Latvijā tiek veikti medicīniskie pētījumi milzīgām korporācijām. Ir uzņēmumi, kas izstrādājuši virtuālās realitātes, 3D risinājumus un strādā ar vizuālo datu atpazīšanu un izmantošanu [medicīnā]," teica EM valsts sekretāra vietnieks.

Latvijai labs zinātniskās līderības potenciāls ir arī medicīnā un ķīmijā, norādīja Aleksejenko. Tāpat liels pluss esot Latvijas likumdošana, kur nepieciešamās izmaiņas var fleksibli īstenot. "Vācijā iespējami likumdošanas grozījumi aizņemtu gadus. Šī ir priekšrocība," uzsvēra EM valsts sekretāra vietnieks.

Paredzēts, ka konferencē tiks runāts arī par lielo datu un analītikas nozīmi cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanā, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju un tehnoloģiju ietekmi uz veselības aprūpi, universitāšu un pētniecības institūciju lomu biomedicīnas attīstībā, nākamās paaudzes nacionālās veselības sistēmu un ar to saistītajiem ētikas izaicinājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti