«Elvi» plāno 10% savu veikalu aprīkot ar saules paneļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" tuvāko mēnešu plānot investēt vairāk nekā pusmiljonu eiro, lai uzstādītu saules baterijas elektroenerģijas ražošanai lielākajos tīkla veikalos, informēja uzņēmumā.

"Elvi" iecerējuši projekta pirmajā kārtā ar solārajām iekārtām aprīkot vismaz 10% no visiem tīkla veikaliem.

SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine skaidroja, ka projekts par saules bateriju uzstādīšanu uzsākts pērnā gada vidū, apzinot gan veikalu specifiku, gan šo iekārtu ražotāju iespējas, taču pēdējo mēnešu energoresursu cenu krīze apstiprināja, ka šī iniciatīva ir nozīmīgs un iespējami ātri īstenojams projekts, tāpēc uzsākta projekta nākamā kārta – projektēšana un iecerēto risinājumu saskaņošana ar atbildīgajām institūcijām.

Vārtukapteine skaidroja, ka jau tuvākajā laikā saules paneļi tiks uzstādīti uz tirdzniecības vietām Vidzemes reģionā un Kurzemē.

Uzņēmuma komercdirektore arī skaidroja, ka saules paneļu uzstādīšana elektroenerģijas ieguvei ir turpinājums iepriekš uzsāktajām uzņēmuma iniciatīvām pret apkārtējo vidi atbildīgai saimniekošanai. 

KONTEKSTS:

Šoziem vērojams gan elektroenerģijas, gan dabasgāzes cenu kāpums, kas ietekmē arī apkures izmaksas. 2021. gads noslēdzās ar absolūtu elektroenerģijas cenas rekordu.

Nesen par plāniem plašāk uzsākt atjaunojamās enerģijas ražošanu informēja arī degvielas tirgotājs "Neste Latvija", kurš iecerējis uzstādīt vēja turbīnas un saules paneļus uz degvielas uzpildes staciju un "Easy Deli" veikalu jumtiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti