«Elme Messer Metalurgs» vienpusēji lauž līgumu ar KVV LM par gāzes piegādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rūpniecisko gāzu ražotājs "Elme Messer Metalurgs" vienpusēji lauzis līgumu ar metalurģijas uzņēmumu "KVV Liepājas metalurgs" (KVV LM) par gāzu piegādes nodrošināšanu, jo kompānija nav apmaksājusi rēķinus.

To paziņojumā medijiem pirmdien pavēstīja SIA "Elme Messer Metalurgs".

Pērn maijā noslēgtais līgums paredzēja fiksētu ikmēneša maksu par slāpekļa un skābekļa nodrošināšanu uz nākamajiem 10 gadiem. Lai jaunais investors varētu veiksmīgāk atsākt ražošanu, pirmajos mēnešos tika piešķirta arī atlaide par pakalpojuma saņemšanu.

"Lai arī metalurģijas uzņēmums ir apstiprinājis vairāku rēķinu saņemšanu un par dažiem rēķiniem pat atguvis pievienotās vērtības nodokļa atmaksu no valsts, tie vēl joprojām nav samaksāti," teikts paziņojumā. Tajā "Elme Messer Metalurgs" valdes loceklis Silvis Fridrihsons arī norādījis, ka "visas pazīmes liecina par to, ka "KVV Liepājas metalurgs" ir nopietnas maksātspējas problēmas, jo netiek maksāti rēķini ne tikai piegādātājiem, bet arī valstij".

Šis solis apdraud uzņēmuma solījumus par drīzu ražotnes darbības atsākšanu. “Elme Messer” apgalvo, ka “KVV” par piegādēm nav maksājis kopš pagājušā gada maija. Pašlaik parāda apjoms ir aptuveni divus miljonus eiro liels.

Iepriekš skābekļa ražotāji jau bija lūguši tiesu atzīt metalurģijas uzņēmumu par maksātnespējīgu, taču tiesa prasību noraidīja. Tagad ar prasību pret “Elme Messer” šķīrējtiesā  vērsies “KVV Liepājas metalurgs”, prasot līgumu atzīt par spēkā neesošu. Ja tiesa prasību apmierinās, “KVV” parāda nebūs  jāapmaksā.

“Man nav saprotama viņu rīcība, prasot līguma pārtraukšanu par skābekļa piegādēm. Šādos apstākļos tuvākajā laikā uzņēmums nevar atsākt solīto ražošanu,”  pauda “Elme Messer Metalurgs” valdes loceklis Silvis Fridrihsons.

Tikmēr “KVV Liepājas metalurgs” vadītājs Igors Talanovs savos komentāros ir daudz skopāks.

“Es negrasos preses klātbūtnē apspriest mūs saimnieciskās attiecības ar “Elme Messer”,” sacīja Igors Talanovs. 

Ziņots, ka gada sākumā "Elme Messer Metalurgs" lūdza tiesu atzīt "KVV LM" maksātnespēju, taču Kurzemes apgabaltiesa šo lūgumu noraidīja.

Pēc iepriekšējā tiesas sēdē paustās informācijas, "KVV Liepājas metalurgs" prasītājam par gāzi ir parādā 1,27 miljonus eiro. Starp abiem uzņēmumiem noslēgtā vienošanās par parāda apmaksu paredzēja, ka no maija līdz jūlijam "KVV Liepājas metalurgs" maksā 200 000 eiro, bet no augusta - 225 000 eiro mēnesī neatkarīgi no parādniekam piegādātās gāzes apjoma. Līgums 2015.gada maijā tika noslēgts uz desmit gadiem.

Līgums arī paredzēja 450 000 eiro avansa maksājumu, kas tika veikts.

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti