«Elko grupas» koncerna apgrozījums pērn audzis par 9,1% – līdz 1,4 miljardiem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotāja "Elko grupa" koncerna neto apgrozījums pērn sasniedzis 1,4 miljardus eiro, kas ir par 9,1% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Savukārt koncerna neto peļņa 2017.gadā sasniedza 12 miljonus eiro, kas savukārt ir par 62% vairāk nekā iepriekšējā gadā, liecina auditētie kompānijas darbības radītāji.

Savukārt "Elko grupas" māteskompānijas apgrozījums pērn sasniedzis 436,5 miljonus eiro, kas ir par 14,3% vairāk nekā 2016.gadā. Sabiedrība 2017.gadu noslēdza ar peļņu četru miljonu eiro apmērā – tas salīdzinājumā ar 2016.gadu ir par 4,3 miljoniem eiro mazāk, liecina uzņēmuma darbības pārskats.

Koncerna ieņēmumi NVS reģionā pērn sasnieguši 797 miljonus eiro, kas ir par 5,3% vairāk nekā 2016.gadā. Centrālajā un Austrumeiropā apgrozījums sasniedzis 464 miljonus eiro – pieaugums par 6%. Baltijas reģionā bijis apgrozījuma pieaugums par 8,8%, sasniedzot 104 miljonus eiro. Ziemeļeiropā apgrozījums par jūliju-decembri veidoja 43 miljonus eiro.

"Pagājušā gada rezultātu nodrošinājis uzlabotais sniegums esošajos tirgos, kā arī ģeogrāfiskā paplašināšanās.

Prognozējam, ka izaugsmes tempi nemazināsies arī šajā gadā," atzīmē "Elko grupas" direktors Svens Dinsdorfs.

"Elko grupas" koncernam pērn nozīmīgākie notikumi – zīmola identitātes maiņa, kā arī pabeigta 85% akciju iegāde vienā no vadošajiem datortehnikas un elektronikas izplatītājiem Zviedrijā – "Gandalf Distribution AB" un tika uzsākta tirdzniecība Polijas tirgū, piesaistot vietējo pārdošanas komandu IT un patēriņa elektropreču tirdzniecībai. "Gandalf Distribution AB" un Polijas darbības rezultāti konsolidētajos pārskatos iekļauti, sākot ar 2017. gada trešo ceturksni. 

Galvenais virzītājspēks, kas sekmēja koncerna izaugsmi, ir pēdējo divu gadu laikā ievērojami paplašinātais produktu portfelis, kā arī jaunu distribūcijas reģionu pievienošana jau esošajiem izplatīšanas līgumiem. 2016.gadā grupa uzsāka sadarbību ar 50 jauniem ražotājiem, pagājušajā gadā – vairāk nekā ar 30, ievērojami diversificējot produktu portfeli, norāda kompānijā.

"Elko grupa" šogad plāno veikt ievērojamas investīcijas efektivitātes celšanā, modernizējot un automatizējot biznesa un e-komercijas sistēmas. 

"Elko grupa" ir viens no lielākajiem IT produktu un risinājumu izplatītājiem. Pārstāvot 210 IT ražotājus, "Elko grupa" piedāvā plašu produktu klāstu un sniedz pakalpojumus vairāk nekā 7 700 mazumtirgotājiem, vietējiem datoru ražotājiem, sistēmu integratoriem un dažādu nozaru uzņēmumiem 30 valstīs Eiropā un Centrālajā Āzijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti