Rīta Panorāma

Delfi: iespēja komentēt rakstus tikai reģistrētiem lietotājiem uzlabos interneta kultūru

Rīta Panorāma

Brigmanis iespējas palielināt budžeta izdevumus saskata efektīvākā valsts parāda apkalpošanā

Ēlerte: "Rīgas satiksme" tarifus būtu jāpārrauga SPRK

Ēlerte: «Rīgas satiksmes» tarifi būtu jāpārrauga SPRK

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme" tarifi būtu jānodod Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārraudzībā, tā trešdien intervijā Latvijas Televīzijai pauda Rīgas domes „Vienotības" frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte.

Trūkst argumentu par pašvaldības lēmumu kāpināt «Rīgas satiksmes» transporta biļešu cenu Rīgā nedeklarētajiem iedzīvotājiem līdz 1,20 eiro. Tas nozīmē, ka tarifs celsies par 70% un tas esot nopietns jautājums, par kuru būtu jādebatē domes sēdē, norādīja Ēlerte.

Tas, ka tarifa celšana netiek argumentēta, liek domāt, ka „Rīgas satiksmes" tarifi jāpārrauga SPRK, uzsvēra Ēlerte. Par šo jautājumu būtu jālemj Saeimai, un diskusijas par to jau esot sākušās. Rīgas domes „Vienotības" frakcijas vadītāja arī atgādināja, ka jau tagad Saeimā 2.lasījumā ir iekļauti grozījumi, ka deklarētā dzīvesvieta nevar būt par pamatu biļešu cenu diferencēšanai.

Taujāta par iespēju veikt revīziju „Rīgas satiksmē", Ēlerte pauda, ka pašreiz neatkarīga revīzija uzņēmumā nebūtu iespējama. Turklāt uzņēmums no pašvaldības vadības puses tiekot sargāts pat no diskusijām. „Tā ir kā melna kabata," tā «Rīgas satiksmi" raksturoja Ēlerte.

Jau ziņots, ka otrdienas vakarā tika sasaukta Rīgas domes sēde saistībā ar „Rīgas satiksme" biļešu cenu celšanu, taču sēdē pēc būtības neizskatīja opozīcijas ierosinājumu nesaskaņot plānotās pilsētas sabiedriskā transporta biļešu cenu izmaiņas. Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) pēc vairāk nekā pusstundu ilgas deputātu diskusijas atzina, ka jautājums nav Rīgas domes kompetencē un sēdi pasludināja par slēgtu.

Ēlerte norādīja, ka otrdienas sēde pēc būtības bija „juridiskās vingrošanas seanss". Viņa norādīja, ka pašvaldībā lēmumi tiekot pieņemti slēgtos kabinetos un deputāti sēdēs „sēž kā izkārtnes".

Kā ziņots, Rīgas dome lēmusi, ka no 1.janvāra Rīgā deklarētie iedzīvotāji par vienu braucienu sabiedriskajā transportā maksās nedaudz mazāk - 42 santīmus jeb 0,60 eiro, savukārt ārpus Rīgas deklarētajiem maksu par braucienu plānots noteikt divreiz lielāku - 84 santīmus jeb 1,29 eiro. Patlaban biļete maksā 50 santīmus jeb 0,70 eiro, ko sākotnēji arī bija paredzēts saglabāt pēc eiro ieviešanas no 1.janvāra.

Rīgas domes gala lēmums par šo jautājumu ar koalīcijas domnieku vairākuma atbalstu tika pieņemts 7.oktobrī.

Savukārt  portālā "Manabalss.lv" savākti vairāk nekā 10 300 paraksti pret biļešu cenu diferencēšanu. Iesniegums reizē ar parakstiem  iesniegts Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti