Aktuāli

AKKA/LAA iebilst pret pilnu piekļuvi "periodika.lv" skolu bibliotēkās

Aktuāli

Saeimas deputāte Inguna Sudraba par izmeklēšanu ''oligarhu lietā''

LEKA vadītājs Ilmārs Muuls par retranslācijas nodevu

Elektronisko komunikāciju asociācija iebilst pret fiksēto ārvalstu kanālu retranslācijas nodevu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Iecerētajai ārvalstu kanālu retranslācijas nodevai būtu jābūt proporcionālai kabeļtelevīzijas operatoru apgrozījumam, nevis fiksētai, intervijā Latvijas Radio uzsvēra Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas (LEKA) vadītājs Ilmārs Muuls.

Muuls uzsvēra, ka asociācija neiebilst pret ārvalstu kanālu retranslācijas nodevas ieviešanu. “Jo ir vesela rinda televīzijas satura, kas faktiski šobrīd netiek vispār uzraudzīts. Piemēram, turpat vai divi desmiti televīzijas programmu, kuru saturs pilnībā tiek veidots ārvalstīs, bet Latvijā tajās tiek likta vietējā reklāma. Gala rezultātā programmu saturs tiek būtiski izmainīts. Tajā pašā laikā neviens to neuzrauga: ne tā valsts, kas izsniegusi atļauju sākotnēji programmas veidošanai, ne Latvija, kur tā tiek izplatīta. Tur uzraudzība būtu vajadzīga,” skaidroja Muuls.

Taču LEKA iebildumi ir par to, ka paredzēta fiksēta nodeva par vienu programmu, nevis proporcionāla katra kabeļoperatora apgrozījumam. “Neatkarīgi no tā, vai mūsu mazākajam operatoram ir 60 abonenti, vai lielākajam operatoram, piemēram, “Lattelecom”, kuram ir pāri par 200 tūkstošiem abonentu,” norādīja asociācijas vadītājs.

Tiesa, iecerētās nodevas nav lielas: 20 eiro par kanālu, mazajiem operatoriem – 10 eiro par kanālu. Bet, ja ir bijis kāds pārkāpums, pamatsumma tiek dubultota, pastāstīja Muuls.

“Problēma ir ne summā, bet problēma ir ietekme uz konkurenci. (..) Tas būtiski ietekmēs tirgus situāciju un konkurenci,” viņš piebilda.

Viņš arī atklāja, ka iecerēto izmaiņu dēļ viens no operatoriem darbu jau pārtraucis un vēl trīs vai četri apsver šādu soli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti