Elektronisko iepirkumu sistēmas apgrozījums pērn vairāk nekā 21 miljons latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts reģionālās attīstības aģentūra ir apkopojusi datus par  Elektronisko iepirkumu sistēmas (EIS) apgrozījumu  aizvadītajā gadā. 2013.gadā valsts un pašvaldību iestādes iegādājušās preces par 21 823 078 miljoniem latu, kas ir par 19% vairāk nekā iepriekšējā gadā, un pieaugums vērojams gandrīz visās EIS piedāvāto preču grupās.

Vislielākais apgrozījuma pieaugums bijis standarta programmatūrām un pirktāko preču grupas bija - datoru un serveru tehnika, standarta programmatūra, medikamenti, kā arī medicīnas preces.

Pagājušā gadā EIS piedzīvojusi arī vairākus jauninājumus - atvērts jauns medikamentu katalogs – stacionāros lietojamie ārstniecības līdzekļi. E-katalogi būtiski papildināti ar jaunām preču grupām.  2013. gadā ievērojami paplašināts arī e-katalogos pieejamo pakalpojumu klāsts, piemēram, datortehnikas uzstādīšana, datortehnikas utilizācija, mākoņskaitļošanas resursu noma.  

EIS ir pirmā elektronisko iepirkumu sistēma Baltijas valstīs, kas tika izveidota 2005.gadā. Tās pamatā ir elektronisko katalogu princips, kas darbojas kā interneta veikals publiskā sektora organizācijām, un tajā savas standarta preces piedāvā vairāki piegādātāji. Valsts reģionālā attīstības aģentūra, rīkojot atklātus konkursus atbilstoši Publisko iepirkumu likuma prasībām, nodrošina standarta preču elektronisko katalogu izveidi un uzturēšanu.

No 2014. gada 1. janvāra  Elektronisko iepirkumu sistēmas interneta vietnē www.eis.gov.lv  ir pieejams  jauns pakalpojums „E-izziņas”. Šis pakalpojums attiecas uz „Publisko iepirkumu likuma” subjektiem, un saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem,  iestāžu iepirkumu komisijas var  pārbaudīt informāciju, vai pretendents, kurš ir atsaucies uz izsludinātu iepirkumu, nav izslēdzams no dalības iepirkuma procedūrā vai iepirkumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti