Elektroenerģijas pēdējās garantētās piegādes cena septembrī pieaugs par 7,9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Elektroenerģijas pēdējās garantētās piegādes cena juridiskām personām septembrī būs 0,03981 lati par kilovatstundu (kWh), liecina Latvijas energokompānijas „Latvenergo” mājaslapā publicētā informācija. Pēc aģentūras BNS aprēķiniem, tas ir par 7,9% vairāk nekā augustā.

Pēdējās garantētās piegādes cena mainās katru mēnesi, tā tiek piemērota lietotājiem, kuri līdz iepriekšējā mēneša 10.datumam nav vienojušies ar kādu no tirgotājiem. Pēdējās garantētas piegādes cena elektroenerģijai tiek noteikta kopš 2012.gada aprīļa, un šajā laikā augstāko līmeni bija sasniegusi šā gada februārī, kad tā bija 0,04130 latu par kWh.

Pēc „Latvenergo” meitasuzņēmuma „Sadales tīkls” sniegtās informācijas, jūlijā sākumā pēdējās garantētās piegādes pakalpojumu izmantoja aptuveni četri tūkstoši uzņēmuma klientu.

Augustā pēdējās garantētas iegādes cena bija 0,0369 lati par kWh.

Jau vēstīts, ka no 2012.gada 1.novembra juridiskām personām ir jāizvēlas savs elektroenerģijas piegādātājs brīvajā tirgū. Lietotāji, kuri nav izvēlējušies savu piegādātāju, saņem elektroenerģiju pēdējās garantētās piegādes ietvaros līdz brīdim, kad noslēdz līgumu ar kādu no elektroenerģijas tirgotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti