Elektroenerģijas cenu kāpuma kompensācijai prasīs līdz sešiem miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai maznodrošinātajiem kompensētu pavasarī gaidāmo elektroenerģijas cenu kāpumu, no valsts budžeta būs jāatrod vēl pieci līdz seši miljoni eiro. Tā paziņojis labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Pašlaik šādai palīdzībai paredzēti 3,8 miljoni eiro. Otrdien valdības sēdē tiks skatīti noteikumi par valsts mērķdotācijām dzīvokļu pabalstiem, ko izmaksā pašvaldības. Sagatavotajos Ministru kabineta noteikumos pašvaldībām paredzēta 15% kompensācija, taču, kā iepriekš norādīja Augulis, ar to būs par maz.

15% izskatās būs par maz. Mums vismaz vajag uz 25% (..) Katra pašvaldība uz vietas redzēs, kas katram ir vajadzīgs. „Latvenergo” ir teicis, ka vidējais [rēķinu par elektrību] pieaugums varētu būt pieci eiro mēnesī. Es domāju, ka tā ir pietiekami liela summa (..) Valstij ir jādomā, kā palīdzēt cilvēkiem,” vēl iepriekš teica Augulis.

Ziņots, ka no aprīļa pieaugs rēķini par elektrību. Līdz ar elektroenerģijas pakalpojumu nonākšanu brīvajā tirgū valsts vairs nevarēs subsidēt elektrības apmaksu daļai Latvijas iedzīvotāju un paredzams, ka daļai mājsaimniecību rēķins par elektrību varētu pieaugt pat par 40%.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti