Panorāma

Latvijā viss mierīgi

Panorāma

Pensionāri, iespējams, neprotestēs; citi nav pārdomājuši

Atliek elektrības tirgus liberalizāciju

Elektrības tirgus atvēršanu mājsaimniecībām atliks līdz janvārim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Elektroenerģijas tirgus atvēršanu mājsaimniecībām atliks līdz 1.janvārim, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes paziņoja premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība), informē LTV korespondente Madara Līcīte.

Straujuma norādīja, ka, atverot elektroenerģijas tirgu 1.aprīlī, kā tas ir paredzēts pašlaik, daudziem cilvēkiem būs grūtības samaksāt savus elektrības rēķinus. 

Iepriekš bija plānots, ka elektroenerģijas tirgu mājsaimniecībām tiks atvērts no 1.aprīļa, līdz ar to pieaugtu elektrības cenas, daļai patērētāju cenu kāpums varētu sasniegt pat 40%.

Straujuma skaidroja, kāpēc tika pieņemts šāds politiskais lēmums: „Jo kompensācijas mehānisms skars trūcīgos, maznodrošinātos un daudzbērnu ģimenes, bet ir vēl liela grupa cilvēku, konkrēti pensionāri, arī citas iedzīvotāju grupas, kas neiekļūst maznodrošināto definīcijā un kurām pieaugs elektroenerģijas cenas. Par cik ir iespējams atlikt uz vairāk nekā pusgadu, tad šajā laikā cilvēkiem būs mazāka elektroenerģijas cena.”

Tomēr februārī Straujuma pieļāva, ka elektroenerģijas tirgus atvēršana varētu tikt atlikta uz nenoteiktu laiku. Taču vēlāk Straujuma atzina, ka neredz argumentus, lai atliktu tirgus atvēršanu, jo arī, neatverot tirgu, pašreizējais monopolists „Latvenergo” prasītu regulatoram palielināt elektrības tarifus.

Iepriekš ministri arī nespēja vienoties par mehānismu, kādā veidā tiks sniegts atbalsts maznodrošinātajiem iedzīvotājiem elektroenerģijas cenu kāpuma kompensēšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti