Elektrības tirgotājs «220 Enerģija»: Pirmo gadu atvērtajā elektrības tirgū nevar vērtēt kā veiksmīgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nevarētu teikt, ka pirmais gads Latvijas mājsaimniecību atvērtajā elektroenerģijas tirgū ir aizvadīts pietiekami veiksmīgi, aģentūrai LETA atzina elektroenerģijas tirgotājas SIA "220 Enerģija" pārstāve Madara Jurgelāne.

Viņa stāstīja, ka, pēc AS "Sadales tīkls" statistikas datiem, tikai 0,9% no visām mājsaimniecībām izvēlējušās tirgus piedāvājumu un mainījušas tirgotāju. Savukārt pirmajā atvērtā elektrības tirgus gadā Igaunijā tirgotāju bija mainījuši 5% mājsaimniecību.

Kopumā "220 Enerģija" ar paveikto 2015.gadā ir apmierināta.

Jurgelāne uzsvēra, ka atvērtajā elektrības tirgū visizdevīgākais cenu piedāvājums ir biržas cenai piesaistītā cena. "Pirmkārt, to ir visvienkāršāk salīdzināt, jo tirgotāju piedāvājumos tiek precīzi norādīts - cik eiro patērētājiem būs jāmaksā par tirgotāja pakalpojumiem. Otrkārt, biržas cena gandrīz vienmēr būs zemāka nekā fiksēta cena, jo tā neietver slēptus tirgotāja uzcenojumus, bet ir faktiskā elektrības vērtība konkrētajā brīdī, turklāt tā ir publiska un visiem vienāda," informēja "220 Enerģija" pārstāve.

Elektroenerģijas tirdzniecības uzņēmuma pārstāve prognozēja ka 2016.gadā sagaidāmas vēl zemākas biržas cenas, ko nodrošinās jaunais Lietuvas un Zviedrijas starpsavienojums "NordBalt".

"Tāpēc neiesakām mājsaimniecībām slēgt ilgtermiņa fiksētas cenas līgumus. Ceram, ka nākamajā gadā iedzīvotāji vairāk sāks sekot līdzi saviem izdevumiem par elektroenerģiju un meklēs lētākas alternatīvas," pauda Jurgelāne.

Jau ziņots, ka no šā gada 1.janvāra visas mājsaimniecības elektrību sāka iegādāties atvērtajā tirgū.

Šā gada februārī aģentūra LETA pārliecinājās, ka mājsaimniecības joprojām dod priekšroku elektroenerģiju brīvajā tirgū iegādāties no AS "Latvenergo", kūtrāk izvēloties citu tirgotāju piedāvājumu.

AS "Sadales tīkls" informēja, ka līdz šā gada oktobra beigām elektrības tirgotāju mainījuši 54 414 juridisko personu un mājsaimniecību objektu īpašnieki.

Tā kā dati par katra tirgotāja klientu struktūru un klientu izvēlēto tirgotāja piedāvājumu ir pieejami tikai pašiem tirgotājiem, "Sadales tīkls" nesniedz detalizētāku informāciju par to, cik katrs no tirgotājiem klientu ieguvis.

Pēc "Sadales tīkla" sniegtās informācijas, patlaban elektroenerģiju mājsaimniecībām tirgo AS "Latvenergo", SIA "Baltcom TV", SIA "220 Enerģija", SIA "Win Baltic" un SIA "Aeon Energy".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti