Elektrības sadārdzinājuma kompensācijai rosina atstāt «starta tarifu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Elektroenerģijas tirgus atvēršanas dēļ paredzētā tarifa sadārdzinājuma kompensēšanai rosinās atstāt noteiktām personu grupām tā saucamo starta tarifu, kas tiks piemērots noteiktam apjomam iztērētās enerģijas. Tā intervijā Latvijas Radio norādīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Jānis Ozoliņš.

Otrdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā lems par kompensāciju mehānismu daudzbērnu ģimenēm un maznodrošinātām personām  pēc elektrības tirgus liberalizācijas, kas Latvijā nesīs arī elektroenerģijas cenu kāpumu.

„Šīsdienas Tautsaimniecības komisijas sēdē mēs lemsim par kompensācijas mehānismiem, proti, mēs gribam, lai maznodrošinātajām un trūcīgajām ģimenēm „Latvenergo” starta tarifs paliktu nemainīgs – 11,64 eiro centi par kilovatstundu. Un papildus paredzēts mehānisms daudzbērnu ģimenēm, ka, mūsuprāt, arī primāri iekļaujams,” norādīja Ozoliņš.

Jau iepriekš Saeimas komisija vērtēja valdības iesniegto likumprojektu par to, kā maznodrošinātajiem tiks kompensēts elektroenerģijas tarifu kāpums pēc elektroenerģijas tirgus liberalizēšanas, tomēr nevienojās par konceptuālu atbalstu likumprojektam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti