Eksportējošiem pārtikas ražotājiem būs pieejams atbalsts subsidētajām darba algām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pārtikas ražošanas uzņēmumi varēs saņemt atbalstu darba samaksas kompensēšanai, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Ar mērķi noņemt ierobežojumus atbalstam pārtikas produktu ražošanas uzņēmumiem Covid-19 krīzes pārvarēšanai, esošo darbinieku noturēšanai un darba vietu saglabāšanai Ministru kabinets (MK) 29. septembra sēdē atbalstīja grozījumus MK 2020.gada 14.jūlija noteikumos Nr.457 “Noteikumi par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem preču un pakalpojumu eksportētājiem krīzes seku pārvarēšanai”.

Turpmāk atbalstu – vienreizēju grantu jeb dāvinājumu darba samaksas kompensēšanai – varēs saņemt pārtikas ražošanas uzņēmumi ar nosacījumu, ka uzņēmumi papildus neveic darbību primārās lauksaimniecības nozarē, tai skaitā uzņēmumu apgrozījumu neveido ienākumi no primārās lauksaimniecības produktu eksportēšanas.

Vienlaikus ar grozījumiem līdz 2020. gada 30. oktobrim tiek pagarināts iesniegumu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā iesniegšanas termiņš. Tāpat tiek pagarināts termiņš, kurā atbalsta saņēmējs varēs izmaksāt darbiniekiem saņemto atbalstu – līdz 2021. gada 31. martam (pašlaik 2020. gada 31. decembris).

Noteikumi stāsies spēkā ar dienu, kad oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” tiks publicēts paziņojums par to, ka Eiropas Komisija ir pieņēmusi lēmumu par atbalsta saderību ar Eiropas Savienības iekšējo tirgu.

Vairāk ar grozījumiem Ministru kabineta 2020. gada 14. jūlija noteikumos Nr.457 “Noteikumi par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem preču un pakalpojumu eksportētājiem krīzes seku pārvarēšanai” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti