Eksperts saskata naftas cenu stabilizēšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Naftas cenām piedzīvojot īstermiņa svārstības, pašlaik jau saskatāma stabilizācijas tendence, intervijā Latvijas Radio vērtēja Latvijas Elekroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas izpilddirektors Gunārs Valdmanis.

Intervija ar Gunāru Valdmani par naftas cenām
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Pašlaik tirgus dalībnieki aizvien vairāk sāk lūkoties uz riskiem, kas varētu veicināt naftas patēriņa kritumu, un kopumā var just stabilizēšanās un nedaudz mazināšanās tendenci, piedzīvojot īstermiņa svārstības, sacīja Valdmanis.

Tirgus dalībnieku bažas ir saistītas ar to, ka gadu vērojamais energoresursu cenu kāpums būs ietekmējis ekonomikas izaugsmes tempus un var radīt recesijas riskus.

“Tieši recesijas riski ir viens no galvenajiem apsvērumiem, kuri mudina tirgus dalībniekus vērtēt, ka kāpuma virsotne ir sasniegta. Līdz ar to ir pamats gaidīt to, ka ekonomikas izaugsmes tempu mazināšanās dēļ arī naftas pieprasījums pasaulē var piedzīvot kritumu. Un attiecīgi tas izraisīs naftas pārpalikumu veidošanos,” skaidroja eksperts.

Naftas cenu stabilizēšanos Valdmanis uzskata par pozitīvu tendenci, kas samazina baiļu sajūtu investoriem saistībā ar iespējamiem piegāžu traucējumiem.

Atbildot uz jautājumu, kad naftas cenu stabilizācija varētu ietekmēt arī cenas degvielas uzpildes stacijās, Valdmanis zināja teikt par šonedēļ novērotu cenu sarukumu par dažiem centiem. Ja stabilizācijas tendence būs paliekoša, tad degvielas cenās to varēs manīt tuvāko divu triju nedēļu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti