Eksperts: Pēc biļešu cenu izmaiņām uzņēmumus būvēs metru aiz Rīgas robežas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sabiedriskā transporta biļešu cena diferencēšana ir īstermiņa risinājums, un ilgtermiņā tam būs negatīvas sekas, Latvijas Televīzijas raidījumā „Sastrēgumstunda” uzsvēra Latvijas Universitātes docents Māris Pūķis.

„Tas būs īstermiņa risinājums, jo Rīga neņem vērā, ka ilgtermiņā no apkārtnes ierodas vērtīgākais resurss – cilvēks,” norādīja Pūķis.

Viņš ir pārliecināts, ka Rīga „pavisam nedabūs pie sevis” cilvēkus, kas strādā un dzīvo Rīgā, bet nav te deklarējušies.

„Jo viņi uzzinās, ka Rīgā viņi nav gaidīti. Uzņēmēji būvēs uzņēmumu kaut vai metru aiz robežas. Viņi neizvēlēsies Rīgu kā darbavietu,” nākotnes ainu ieskicēja eksperts.

Pēc Pūķa teiktā, tā ir primitīva doma, ka pilsētas uzdevums ir strādāt saviem iedzīvotājiem. „Ir jāstrādā ne tikai uz saviem iedzīvotājiem, bet arī uz apmeklētājiem un uzņēmējiem. Izdarot ziņu, ka pārējie – apmeklētāji un uzņēmēji - nav gaidīti, tas var novest pie diezgan nepatīkamām sekām ilgākā laika posmā,” sacīja Pūķis.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstījusi ideju par sabiedriskā transporta biļešu cenu diferencēšnu nerīdziniekiem. Plānots, ka no 1. janvāra rīdziniekiem sabiedriskais transports maksās 60 eirocentus, bet tiem, kas nav deklarējušies Rīgā, - 1,20 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti