Eksperts: Mazumtirdzniecības tendencēs atspguļojas ekonomikas pieaugums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Aizvadītajā gadā mazumtirdzniecības tendencēs atspoguļojies ekonomikas pieaugums, norāda “SEB bankas” makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis.

Par to liecina, piemēram, dažādu elektropreču un mājokļu remontam vai labiekārtošanai paredzētu preču mazumtirdzniecības pieaugums.

Kā pozitīvu tendenci makroekonomikas eksperts piemin arī pārtikas preču tirdzniecības apjoma pieaugumu.

"SEB Bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis par mazumtirdzniecības apjomu pērn
00:00 / 00:23
Lejuplādēt
“Uz gada beigām šis pieaugums ir kļuvis nedaudz pārliecinošāks, nekā tas bija visa gada garumā. Nekādas pārmērības aizvien nav novērojamas. Primāri šī aktivitāte ir vērojama nepārtikas precēs, bet salīdzinoši labs piedāvājums ir vērojams arī pārtikas precēm, kas arī ir zināma pozitīva tendence. Bija pietiekami ilgs periods, kad pārtikas preču tirdzniecība nepieauga. Tas arī parādas zināmas pozitīvas tendences makroekonomikā. Vairāk tērē arī pārtikai,” norāda “SEB bankas” eksperts Dainis Gašpuitis.

Aizvadītajā gadā mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā pieaudzis par 4,2%. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoma pieaugums sasniedzis 3,9%. Tikmēr nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieaugusi par 5,1%. Lielākais mazumtirdzniecības apjomu kāpums fiksēts 2017. gada otrajā pusē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti