Eksperts: Labības raža šogad pietiekami laba, lai ļautu zemniekiem atgūties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šīs vasaras labības raža nav izcila, bet pietiekami laba, lai būtu atspaids zemniekiem, kuriem pēdējos gados laikapstākļu dēļ bija grūtības, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis.

Patlaban Latvijas rietumu reģionos jau novākti ziemāji, bet austrumos darbs vēl turpinās, un to atļauj pēdējo dienu labie laikapstākļi. "Sūdzēties par šīs vasaras laikapstākļiem nevarētu. Vasara [ir] laba. Nebūs izcila, nebūs rekordu - [ražu] nedaudz ietekmēja sausums pavasarī, bet vasara ir laba. Uzskatām, ka kopumā graudu valstī varētu būt daudz. Rudziem un kviešiem kvalitāte ir ļoti laba, un maizes graudu mums pietiek, varēsim eksportēt uz citām valstīm. Tas ir labs atspaids zemniekiem, kuri pēdējos gadus laikapstākļu dēļ bija zināmās grūtībās. Cena ir labāka nekā pērn, graudu uzkrājumu pietiek," stāstīja Balodis.

Jau vēstīts, ka gaudu pārstrādes uzņēmums "Rīgas dzirnavnieks" šā gada graudu ražas sezonā plāno no zemniekiem pieņemt 150 000 tonnu graudu, kas ir līdzvērtīgs apmērs pērn iepirktajam graudu apjomam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti