Pēcpusdiena

Latvijas Universitāte likvidēs nepieprasītās studiju programmas

Pēcpusdiena

Portālā "Manabalss.lv" atbalstīts priekšlikums ceļa nodokli iekļaut degvielas cenā

Biržas cenas elektrībai pērn ir bijušas izdevīgākas nekā fiksēto līgumu cenas

Eksperts: Ietaupījums no zemākām biržas cenām elektroenerģijā ir tikai lielākiem patērētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ietaupījums no zemākām biržas cenām elektroenerģijā ir tikai tām mājsaimniecībām, kas enerģiju patērē samērā daudz, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" sacīja elektroenerģijas tirgus eksperts Reinis Āboltiņš.

Piemēram, ja mājsaimniecība ik mēnesi patērē 600 kilovatu, tad ietaupījums gadā var būt pat vairāki desmiti eiro. Tiesa, ja patēriņš ir ap 100, tad ietaupījums nav liels. Būtisks apstāklis ir arī viedais elektroenerģijas skaitītājs, kas ļauj paredzēt patēriņu.

Elektroenerģijas tirgotāja "Enefit" Latvijā vadītājs Jānis Bethers pauda, ka tie, kuri par elektroenerģiju maksā ar biržas cenām, ir ietaupījuši aptuveni 11%. Viņš skaidroja, ka tas ir izskaidrojams gan ar to, ka Skandināvijā samazinājās elektroenerģijas cenas, gan ar to, ka ir samazinājies gāzes cenu kritums. Bethers arī piebilda, ka četros no pieciem gadiem biržas cenas ir bijušas izdevīgākas.

AS "Latvenergo" komercdirektors Uldis Bariss gan norādīja, ka biržas cenas allaž ir bijušas risks.  "Mēs nekad nevaram paredzēt, kas notiks ar biržu," sacīja Bethers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti