Eksperts: Esošā nodokļu sistēma ir nelabvēlīga pret uzņēmumiem ar augstām darbaspēka izmaksām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Slēptie nodokļi, pastāvošās nodokļu sistēmas nepilnības un kredītresursu nepieejamība ir faktori, kas grauj Latvijas konkurētspēju globālajā ekonomikā. Šādas atziņas pirmdien notikušajā diskusijā par ekonomikas stāvokli un Latvijas konkurētspēju izklāstīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji un domnīcas „Certus” vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Dombrovskis uzskata, ka esošā uzņēmumu peļņas nodokļa aprēķināšanas kārtība un atvieglojumi, piemēram, par investīcijām ražošanas iekārtās, ir labvēlīgi lielajiem uzņēmumiem, bet neizdevīgi tiem uzņēmumiem, kam ir augstas darbaspēka izmaksas.

„Mūsu nodokļu sistēma ir maksimāli draudzīga. Maksimāli atbalstoša tiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar ražošanu, bet diemžēl nodokļu sistēma ir tikpat maksimāli nedraudzīga uzņēmumiem, kuri – kā tagad moderni teikt – strādā augstas pievienotās vērtības jomās. Visi zina „airBaltic” kā kompāniju, Vai visi zina, kā saņem savu atalgojumu „airBaltic” piloti? Viņi nesaņem visi kā atalgojumu oficiālās algas – viņi visi ir kādas kompānijas līdzīpašnieki. Tas ir vēl viens signāls par to, ka ar darbaspēka nodokļiem mums ir ļoti acīmredzamas problēmas,” raksturojot pastāvošo nodokļu sistēmu, teica bijušais ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un domnīcas "Certus" rīkotajā diskusijā par nodokļu sistēmu Latvijā sprieda arī par Latvijas konkurētspēju globālajā tirgū un ekonomikas stāvokli.

Pasākumā piedalījās arī pētnieks, ES Jean Monnet profesors, "Certus" valdes loceklis Daunis Auers, uzņēmuma "Sakret komercdirektors Juris Grīnvalds, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidente Lienīte Caune.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti