Eksperts: Elektrības cenas tuvākajā laikā nekļūs zemākas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Elektrības cenas tuvākajā laikā nekļūs zemākas. Tās būtiski ietekmē arī citu resursu cenu palielināšanās, sacīja “Latvenergo” komercdirektors Uldis Mucenieks.

Atkarībā no izvēlētā elektrības tarifa plāna elektrības cenas kāpums ir pat līdz 42%. Taču neaug tikai elektrības cenas. Dabasgāze, akmeņogles, būvmateriāli un metāls arī piedzīvo strauju sadārdzināšanos. 

Viena resursa straujš cenas kāpums ietekmē pārējo cenas. Mucenieks norādīja – ar akmeņoglēm un dabasgāzi saražo aptuveni pusi Latvijai nepieciešamās elektroenerģijas. 

“Tā primāri ir dabasgāze, kuras cena, ja paskatāmies globālajā tirgū, ir apmēram pieckāršojusies, salīdzinot ar cenu līmeni aizvadītā gada vidū. Ja šo resursu cenas ir būtiski sadārdzinājušās, tad likumsakarīgs ir arī elektroenerģijas cenas kāpums. Šobrīd nav pārāk daudz indikāciju, kas varētu liecināt par to, ka elektroenerģija varētu kļūt ļoti būtiski lētāka,” sacīja Mucenieks.

Pērn bijušas pēdējo astoņu gadu laikā zemākās elektrības cenas. Bet pagājušajā nedēļā pirmo reizi kādā no nesēļām Latvijas tirdzniecības apgabalā vidējā cena pārsniedza 100 eiro par megavatstundu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti