Pēcpusdiena

Itāliju satricinājusi 6,2 magnitūdu zemestrīce

Pēcpusdiena

Mobilo sakaru operatori vienojas neveikt telemarketinga zvanus citiem operatoriem

Komercbankas DnB un "Nordea" paziņo par apvienošanos

Eksperti: «Nordea» un DNB apvienošanās ir loģiska

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Komercbankas "Nordea" un DNB darbības apvienošanu, lai izveidotu jaunu banku Baltijā, ir loģisks solis, saka banku eksperti. Turklāt tādējādi varētu izveidoties otra lielākā banka Latvijā, lēš Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Viņš arī skaidro, ka klientiem nav pamata satraukumam, jo bankas līdz nākamā gada otrajam ceturksnim strādās tāpat kā līdz šim un pašas uzrunās un informēs klientus par gaidāmajām pārmaiņām.

"Tā ir banku konsolidācija, par ko Latvijā jau runā gadiem, un tā beidzot notiek. Šo banku gadījumā - tā kļūs par otru lielāko banku Latvijā un salīdzināmu konkurentu "Swedbank", un tas ir sinerģijas veids - apvienot spēkus, lai labāk konkurētu," stāsta Bičevskis.

Viņš uzsver, ka klientiem nav nekāda pamata satraukumam un "vienkārši ir iespējas saņemt pietiekami daudz informācijas".

Latvijas Radio raidījumam "Pēcpusdiena" Bičevskis norādīja, ka abu banku apvienošanās Baltijas tirgū nozīmē "nepārprotamas ambīcijas kļūt par vadošo banku Latvijā". Viņš uzsvēra, ka Baltijā būs jauna zīmola banka, kurās varētu būt daudz inovāciju. "No konkurences attīstības viedokļa tā ir laba ziņa tirgum".

Savukārt Konkurences padomes pārstāve Paula Vilsone sacīja, ja darījumi ir vieglāki, tad to apvienošanās pieteikums tiek izvērtēts aptuveni mēnesi ilgi. Savukārt, ja tas ir komplicētāks un jāraksta apjomīgāks ziņojums, tad vērtēšana var ilgt pat pusgadu.

Paredzams, ka abas bankas gatavas papildināt viena otras darbību. “Nordea” ir ieguvusi pārliecinošas pozīcijas lielo uzņēmumu segmentā, savukārt DNB sevi pierādījusi kā spēcīgu mazo un vidējo uzņēmumu jomā. Apvienojot banku biznesa operācijas, jaunā banka paredzējusi kļūt arī par ietekmīgāku spēlētāju privātpersonu apkalpošanā.

"Apvienojot zināšanas un pieredzi par Baltijas tirgu, "Nordea" šo gadu laikā izveidojusi stabilu un veiksmīgu banku, kļūstot par trešo lielāko banku Baltijas reģionā," ceturtdien sacīja "Nordea" bankas vadītāja Baltijas valstīs Inga Skisakera. "Tagad ir pienācis laiks spert nākamo soli, domājot par turpmāko attīstību. Kopā ar DNB mums būs nepieciešamais mērogs, plašāks filiāļu tīkls un lielāks pakalpojumu piedāvājums, kas ļaus mums kļūt par pamata banku mūsu klientiem Baltijā," norādīja Skisakera.

Nordea bankas vadītāja Baltijas reģionā Inga Skisakere
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

"Nordea" bankas Latvijā kopējie ieņēmumi gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar konkrēto periodu pērn, pieauguši par 5%, sasniedzot 35 miljonus eiro, ko noteikusi augstāka klientu aktivitāte.

Savukārt DNB banka, kurai trešdaļa akciju pieder Norvēģijas valstij, šī gada pirmo pusgadu Latvijā noslēdza ar 22,8 miljonu eiro lielu peļņu. "Ar vairāk nekā 70 bankām Baltijā DNB izveidojusi dinamisku un uz klientiem orientētu bankas modeli. Mērogs šobrīd ir galvenais elements, lai nodrošinātu veiksmīgu biznesa attīstību, ņemot vērā, ka lielākas bankas spēj efektīvāk izmantot savus resursus," sacīja Baltijas organizācijas vadītājs DNB Mats Vermelins.

Banku nozares speciālisti abu banku apvienošanos sauc par loģisku soli. "Šodien banku sektors attīstās ļoti spēcīgi tehnoloģiski, un lai banka būtu konkurētspējīga tirgū, ir nepieciešams veikt nozīmīgus ieguldījumus.Tas ir banku akcionāru lēmums par biroja atrašanās vietu, bet mūs kā patērētājus tas neskars, jo banka šeit turpinās strādāt kā ierasts," skaidro Banku augstskolas Finanšu katedras docents Andris Fomins.

Ziņots, ka ceturtdienas, 25.augusta rītā "Nordea" un DNB paziņoja par filiāļu apvienošanu Baltijas valstīs, veidojot vienu kopīgu banku. Apvienotā banka darbību gan sāks līdz ar nākamā gada otro ceturksni.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti