Pēcpusdiena

Saeima pieņem likumu Rīgas kultūrvēsturisko vērtību stingrākai aizsardzībai

Pēcpusdiena

No 1. maija sākas ugunsnedrošais periods Latvijas mežos

Diskusija: Latvija varētu būt ieguvēja no "Brexit"

Eksperti: Līdz ar «Brexit» Rīga var uz Latviju pārvilināt starptautisko organizāciju struktūras

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Līdz ar Lielbritānijas gaidāmo izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) Rīga no Londonas var pārvilināt lielo starptautisko organizāciju atbalsta struktūras, izveidojot, piemēram, to grāmatvedības vai informāciju tehnoloģiju centrus.

Domnīcas “Certus” pārstāvis un politologs Daunis Auers Latvijas Radio raidījumam “Pēcpusdiena” sacīja, ka Londonā ir bāzētas divas lielas ES struktūras. Neviena no tām savu galveno mītni Latvijā, visticamāk, neizvietos. Tās pēc izstāšanās no ES varētu tikt pārceltas uz Dublinu, Frankfurti, Parīzi vai Luksemburgu.

Taču visām organizācijām, arī bankām, kuru galvenās mītnes atrodas Londonā, ir savas atbalsta struktūras, piemēram, grāmatvedības un informāciju tehnoloģiju daļas. Par šo struktūru centru Rīga gan var cīnīties, sacīja Auers.

Latvijas galvaspilsētas priekšrocība šajā ziņā būtu tāda, ka Rīga jau tagad ir Baltijas finanšu centrs, ir izglītības iestādes, kas gatavo tieši finanšu speciālistus, kā arī Latvijā jau šobrīd atrodas daudzi informāciju un komunikāciju tehnoloģiju, kā arī sakaru uzņēmumi.

Arī “Swedbank” pārstāvis Mārtiņš Kazāks uzsvēra, ka Latvijas ekonomikas augšupejai ir jābalstās uz eksportu. Pakalpojumu eksports ir viens no eksporta veidiem. Tāpēc šādu atbalstu centru izvietošana Rīgā ir tikai atbalstāma. Arī iedzīvotāji varētu iegūt darbus, kuros tie būtu daudz labāk apmaksāti nekā patlaban.

Vēstīts, ka Lielbritānijas pilsoņi par izstāšanos no ES nobalsoja pērn 24.jūnijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti