Eksperti: Ķekavas vistas kā produkts paliks tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sabiedrībā iecienītās Ķekavas vistas nekur nepazudīs un arī turpmāk būs atrodamas veikalu plauktos, intervijā Latvijas Radio raidījumam "Pēcpusdiena" trešdien atzina eksperti.

Putnkopības uzņēmuma „Ķekava” maksātnespējas administrators Olafs Švanks intervijā Latvijas Radio uzsver, ka Lietuvas uzņēmuma ienākšana Latvijā ir teju vienīgais veids, kas Ķekavas vistu produkciju atstās tirdzniecībā. Ja Lietuvas investors neienāktu uzņēmumā, tad tas kļūtu maksātnespējīgs. „[Šis ir] iespējams vienīgais risinājums, kā saglabāt Ķekavā darba vietas un kā veikalos turpināt pirkt garšīgās Ķekavas vistiņas,” saka Švanks.

Līdzīgu viedokli pauda Lauksaimniecības veicināšanas centra vadītāja Inguna Gulbe un norādīja, ka Lietuvas uzņēmums Latvijas tirgū ar savām vistām neienāks, jo Ķekavas vistu produkcijai ir ļoti labs zīmols un slava. Līdz ar to pašam „AB Linas Agro Group” nebūtu izdevīgi pārtraukt Ķekavas vistu produkcijas ražošanu.

Jau vēstīts, ka Lietuvas uzņēmums „AB Linas Agro Group” paziņojis, ka pilnībā pārņems vairākus Latvijas putnkopības uzņēmumus: SIA „Broileks”, SIA „Cerova” un SIA „Lielzeltiņi”, kā arī 87% AS „Putnu fabrika Ķekava” daļu. Darījuma norisei gan savs vārds vēl jāsaka Konkurences padomei, kas izvērtēs, vai šis darījums neizkropļos konkurenci putnkopības nozarē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti