Rīta Panorāma

Karameļu gatavošanas noslēpumi Jelgavā

Rīta Panorāma

Berga Bazāra Vasaras festivāls aicina uz koncertiem jazz&blues noskaņās

Intervija ar Ingūnu Gulbi

Eksperte: Sausuma dēļ sadārdzināti graudi ietekmēs arī vistas gaļas un olu cenas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Eiropā piedzīvotais sausums šogad ietekmēs graudu cenas, kuru dēļ savukārt dārgāka kļūs vistas gaļa un olas, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja, Agroresursu un ekonomikas institūta Ekonomikas nodaļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Šovasar piedzīvotais sausums skāris visu Eiropu, kur samazinās graudu ražu prognozes. Tas nozīmē, ka graudi, visticamāk, kļūs dārgāki, un jau no jūnija redzams, ka graudu cenas ir kāpušas.

“Tas nozīmē, ka produktiem, kuriem ir saistība ar graudiem, cenas, visticamāk, augs. Un tā nav tikai maize,” norādīja Gulbe. Cenu kāpums tiek lēsts arī vistas gaļai un olām, jo putnkopībā būtiska barības daļa ir graudi. Arī cūkgaļas cenas varētu pieaugt.

Savukārt, lūkojoties no graudkopju skatījuma, – tiem, kuriem rudenī izdevās iesēt ziemājus, to raža šogad esot laba. Pie augstākas graudu cenas šiem zemniekiem gads būs izdevīgāks.

Tāpat ietekmi uz produktu cenām šogad varētu atstāt darbaspēka izmaksas, enerģijas cenas. “Šie punkti daudz vairāk to ietekmēs,” piebilda Gulbe. Tas varētu skart maizi un citus miltu izstrādājumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti