Eksperte: Par spīti ierobežojumu atvieglojumiem Latvijā e-komercija ir uz palikšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Apkopotie dati par e-komercijas tendencēm Latvijā pagājušajā un šajā gadā liecina, ka cilvēki internetā iepērkas aizvien biežāk. Tam spēcīgu grūdienu sākumā deva Covid-19 pandēmija, bet pēc tam, attīstoties e-komercijas servisam un piegādēm, pieaugums tikai turpinās. To sacīja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa

Salīdzinājumam: 2019. gadā vairāk nekā desmit reizes gadā internetā iepirkušies 5% Latvijas iedzīvotāju, bet pērn tie jau bija 9,4%. Arī cilvēku īpatsvars, kas veic pirkumus tiešsaistē, pieaug. 

LIKTA prezidente prognozē, ka, arī mazinoties Covid-19 ierobežojumiem, e-komercijas nozīme nemazināsies – tā ir uz palikšanu.

Eksperte: Par spīti ierobežojumu atvieglojumiem Latvijā e-komercija ir uz palikšanu
00:00 / 00:41
Lejuplādēt

Viņa skaidroja: “Cilvēki ir izjutuši e-komercijas un pirkumu internetā burvību. Pēdējā pusotra gada laikā ir uzlabojies piegādes tīkls. Mēs varam šīs preces dabūt. Jo kādreiz, pirms diviem gadiem, pirms pusotra gada, viena lieta bija tā, ka tu preces varēji nopirkt, bet otra lieta – lai tev piegādātu. (..) Daudzi veikali un daudzas veikalu ķēdes ir labi atstrādājušas pirkumus internetā un arī šo piegādi. Līdz ar to cilvēki to izmanto un izmantos.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti