Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Kārli Šadurski

Rīta Panorāma

Intervija ar Filipu Rajevski

Telefonintervija ar Raitu Karnīti

Eksperte: Nekādi ekonomiska izrāviena pamati Latvijā netiek būvēti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nākamā gada valsts budžets pierāda, ka nekādi ekonomiska izrāviena pamati Latvijā netiek būvēti.

To otrdienas rītā intervijā LTV „Rīta Panorāma” sacīja ekonomiste Raita Karnīte.

Viņa norādīja, lai varētu runāt par izrāvienu, ekonomikai būtu jāaug par 4%-5%. „Speciālisti saprot, ka nekādi izrāviena pamati Latvijā netiek būvēti,” teica ekonomiste.

Tomēr iespēju robežās valdība cenšas situāciju, viņasprāt, uzlabot. „Maz – ar vienu roku dodot un ar otru roku ņemot, kaut kādas rūpes par tautu ir izrādītas,” saka Karnīte.

Tomēr viņa, līdzīgi kā uzņēmēju organizācijas, uzsver, ka uzņēmējiem nodokļu un citi uzņēmējdarbības nosacījumi ir jāzina jau iepriekšējā gada sākumā. Aizvien valdība budžeta jautājumus skata, balstoties uz nepieciešamību papildināt valsts budžetu. Piemēram, šobrīd ir vajadzīgi ieguldījumi militārajā nozarē, un, tā kā valstij ir nepieciešama papildu nauda, tad ir ieviests solidaritātes nodoklis, piemēru minēja Karnīte.

Jau ziņots, ka Saeima pēc vairāk nekā desmit stundu ilga darba ārkārtas sēdē pirmdien, 30.novembrī, pieņēma nākamā gada valsts budžetu, kā arī grozījumus vairāk nekā 20 likumos. Tie tostarp paredz, piemēram, lielāku akcīzes nodokli degvielai, ieviest diferencētu neapliekamo minimumu, kā arī jauna - solidaritātes nodokļa ieviešanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti