Eksperte: Energocenu kāpums tuvākajos mēnešus var palielināt bezdarba līmeni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai gan bezdarba līmenis ziemā ierasti pieaug, decembrī sasniedzot 7,6%, šogad to var ietekmēt energoresursu cenu kāpums. Tā pieļauj Latvijas Universitātes asociētā profesore Līga Rasnača, norādot, ka tas īpaši skars privātas kompānijas.

Neatkarīgi no tā, ka valdība plāno energoresursu cenu kāpuma kompensācijās sadalīt ap 250 miljoniem eiro, pagaidām nav skaidrs, vai šie atbalsti stimulēs nodarbinātību.

Latvijas Universitātes asociētā profesore Līga Rasnača
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Rasnača skaidroja: "Resursu cenu iespaids, iespējams, var izpausties vēl krietni nopietnāk februārī un martā, jo paaugstinātie rēķini tikko ir sākušies. Var ļoti spēcīgi ietekmēt īpaši mazos uzņēmējus un cilvēkus, kas strādā mazāk aizsargātās darba vietās, kur ir grūti kompensēt šīs pieaugošās izmaksas."

KONTEKSTS:

Valdību veidojošie politiskie spēki – "Jaunā Vienotība" , Nacionālā apvienība, "Attīstībai/Par!" un Jaunā konservatīvā partija  – ir konceptuāli vienojušies par 250 miljonu eiro atbalsta paketi iedzīvotājiem un uzņēmumiem saistībā ar strauji pieaugošajām energoresursu cenām.

Valdību veidojošie partneri ir vienojušies, ka atbalsts tiks sniegts uz četriem mēnešiem, līdz šā gada maijam, bet atsevišķi atbalsta veidi, piemēram, palielinātais mājokļa pabalsts, tiks sniegts līdz šī gada beigām.

Galīgo lēmumu par atbalsta paketi plānots pieņemt valdības sēdē otrdien, 25. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti