Eksperiments: students bez ienākumiem tiek pie 200 latiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Veicot eksperimentu, "De Facto" mēģināja īsā laikā iegūt pēc iespējas vairāk līdzekļu no "ātro" kredītu devējiem. Atklājies, ka vismaz vienas dienas ietvaros no vairākiem aizdevējiem vienlaikus aizņemties ievērojamas naudas summas nav iespējams. Toties arī gados jaunam studentam bez regulāriem ienākumiem iespējams aizņemties prāvu naudas summu.

Naudu aizņemties mēģināja studente Anna. Viņai ir 19 gadu un vienīgie ieņēmumi - 40 latu stipendija. Pārējos izdevumus sedz vecāki.

Interneta pārlūkā Anna paviesojās 10 zināmākajos smsSOS pakalpojumu sniedzējos. Un rezultāts mazliet negaidīts – gandrīz visos atteikums nepietiekamā vecuma dēļ. Tiesa sīka viltība – lai arī ieejot naudas aizņemšanās portālos uzreiz jānorāda savs personas kods, vairumā gadījumu par to, ka vecums neļauj saņemt kredītu, aizdevējs informē tikai pēc 1 santīma pārskaitīšanas uz uzņēmuma kontu. kods, vairumā gadījumu par to, ka vecums neļauj saņemt kredītu, aizdevējs informē tikai pēc 1 santīma pārskaitīšanas uz uzņēmuma kontu.

Tomēr arī Annai pie naudas izdevās tikt. Tirgus līderis ar vismaz 55% tirgus daļas – „4Finance” grupā ietilpstošais „smscredit.lv” piecu minūšu laikā aizdeva 200 latu. Un tas, neskatoties ne uz Annas vecumu, ne mazajiem ienākumiem.

Savukārt otra eksperimenta dalībniece bija reportiere Anete ar regulāriem ienākumiem. Vecums – 21 gads. Viņai "ātro kredītu" izsniedzēju apstaigāšana beidzās bez vērā ņemamiem rezultātiem. Ātri un bez liekiem paskaidrojumiem kredītu atteica viens no straujāk augošajiem ātrajiem kreditētājiem "VIASMS”, bez naudas Anete palika vēl dažos kreditētājos – iemesls gan netika paskaidrots. Toties paveicās pie SIA “creditON”. 

Jau nākamais eksperimentā pārbaudītas sms kredītu izsniedzējs „OpenCredit” e-pasta sarakstē kredītu atsaka, jo uzņēmums piefiksējis, ka konkurenti jau viņas vārdu meklējuši parādu piedzinēju datu bāzē. Un tā kā Anetes vārds meklēts vairakkārt, tad, lai izvairītos no iespējamības, ka viņa vienlaikus aizņemas vairākos kredītu portālos, nauda netiek piešķirta.

"De Facto" eksperiments ļauj secināt, ka vismaz īsā laika posmā daudzus kreditētājus apstaigāt nav jēgas un pie milzu naudas momentā tomēr netikt. Cits rezultāts noteikti būtu, ja katru dienu mēģinātu iegūt pa jaunam kredītam. To arī apliecina "De Facto" saņemtās cilvēku vēstules.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti